Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

Lions Sredozemski forum

24. 04. @ 10:00 - 13:00

Logo Meditaranski forum Lions

Vabljeni vsi člani Lions in LEO klubov na LIONS SREDOZEMSKI FORUM, ki bo potekal 24.4.2021 od 10:00 do 13:00 ure pod naslovom “Trajnostni razvoj za Sredozemlje” na You Tube kanalu foruma ter na Facebook strani MSO.  Program je priložen.

Naš distrikt je že vrsto let član Sredozemskega solidarnostnega observatorija Lions (MSO), ki združuje Lionse z obeh strani obale sredozemskega morja. MSO vsako leto organizira tudi Mediteransko konferenco Lions, ki je tudi v delovnem koledarju mednarodnih predsednikov LCI in se slednji konference tudi redno udeležujejo. To priložnost organizacije konference je imel tudi naš distrikt leta 2012 v Ljubljani.

Na žalost je epidemija lansko leto preprečila organizacijo mediteranske konference v Genovi (ITA). Letos bi morala biti konferenca v Tunisu, vendar so organizatorji prosili za preložitev v leto 2022, kar je upravni odbor MSO tudi sprejel. Vendar pa se je koordinacijski komite MSO vseeno odloči, da organizira virtualni LIONS SREDOZEMSKI FORUM, z naslovom TRAJNOSTNI RAZVOJ ZA SREDOZEMLJE, ki se bo odvijal na kanalih You Tube 24.4.2021 s pričetkom ob 10 uri. Foruma se bo udeležil tudi vrh LCI z mednarodnim direktorjem Jung-Yui Choiem in predsednico LCIF Gudrun Yingvadottir.

Forum bo postregel z mnogimi zanimivostmi. Poleg lionsitičnih tem bosta organizirana dva panela predavanj, na temo kulture in ekologije in sicer:

  1. Panel: Kulturne infrastrukture za mlade v Sredozemlju, ki ga bo vodil PDG Dorijan Maršič, član organizacijskega odbora foruma.
  2. Panel: Klimatske spremembe in zdravje v Sredozemlju, kjer bo svoje predavanje imela PDG Nadja Pahor.

V nadaljevanju bodo prvič predstavljeni predlogi skupnih aktivnosti in humanitarnih projektov sredozemskih lionsov. Iniciativo skupnih projektov MSO je začel prav PDG Dorijan Maršič v času njegovega vodenja MSO v obdobju 2017-2018, s sprejetjem pravil na mediteranski konferenci v Antaliji.

Vabljeni vsi lionsi in leo, da se foruma udeležite. Spremljate ga lahko v treh jezikih (angleščina, francoščina in italijanščina) na You Tube kanalu foruma ter na Facebook strani MSO.

Podrobnejši program je v prilogi: Mediteranski Forum LIONS – Program 24.4.2021

Podrobnosti

Datum:
24. 04.
Time:
10:00 - 13:00
View Dogodek Website

Venue

spletni dogodek