DONIRAJTE 10 EUR PREKO SMS ZA POMOČI POTREBNE:
Pomagamo10 na 1919

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo Pomagamo10 na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR za dobrodelno pomoč, ki jo humanitarnim upravičencem nudijo Lions klubi in Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija.

Od 3. maja do 4. junija 2023 prispevate po 10 EUR za ustvarjalne dejavnosti otrok iz ranljivih družin v okviru humanitarne akcije / koncerta »Ujemi svoje sanje«. Akcijo pomoči izvaja Lions klub Izola Isola.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2..3

Splošno navodilo:

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo Pomagamo10 na številko 1919 in prispevali boste 10 EUR  za za dobrodelno pomoč, ki jo humanitarnim upravičencem nudijo Lions klubi in Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani www.lions.si.

 

Veljajo naslednja pravila in pogoji uporabe:

·         Pravila in pogoji uporabe storitve »SMS Donacija – Pomagamo10« ponudnika komunikacijske poti: Telekom Slovenije

·         Pravila in pogoji uporabe storitve »SMS Donacija – Pomagamo10« ponudnika komunikacijske poti: A1

·         Pravila in pogoji uporabe storitve »SMS Donacija – Pomagamo10« ponudnika komunikacijske poti: Telemach

 

Splošni povzetek pogojev uporabe storitve SMS donacija POMAGAMO10

1.  HUMANITARNA AKCIJA

Ti pogoji določajo način uporabe storitve SMS donacija v humanitarni akciji SMS Donacija »POMAGAMO10«. Namen storitve SMS donacija je vsem zainteresiranim donatorjem, ki so predplačniški ali naročniški uporabniki storitev mobilne telefonije Telekoma Slovenije, Telemacha, A1 in T-2 (v nadaljevanju: operater) z vključeno možnostjo pošiljanja/prejemanja SMS sporočil, omogočiti preprost in zanesljiv način zbiranja sredstev za dobrodelen namen. Cilj zbiranja sredstev je za dobrodelno pomoč, ki jo humanitarnim upravičencem nudijo Lions klubi in Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija

Organizator humanitarne akcije je Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija, v sodelovanju s svojimi člani, Lions klubi v Sloveniji. Organizator je odgovoren za pravilno izvedbo humanitarne akcije.

Kontaktni podatki organizatorja:

Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija

Prešernova 10, 1000 Ljubljana

epošta: tajnistvo@lions.si

 

2.    POSTOPEK – NAVODILO

Uporabnik donira sredstva tako, da pošlje SMS sporočilo s ključno besedo POMAGAMO10 na številko 1919 (odhodno SMS sporočilo), ki se uporabniku zaračuna po ceniku operaterja. V primeru, da je poslano SMS sporočilo v skladu s prejšnjim odstavkom tega člena ustrezno prejeto na strani operaterja, uporabnik dobi na svoj mobilni telefon SMS sporočilo z zahvalo o donaciji (dohodno SMS sporočilo), ki se uporabniku zaračuna 10 EUR.

Donacija se naročniku obračuna na mesečnem računu, predplačniškemu uporabniku pa se odšteje od dobroimetja na predplačniškem računu. V primeru, da stanje predplačniškega dobroimetja ne zadošča za donacijo, donacija ni mogoča.

3.    DONIRANA SREDSTVA 

Operater bo organizatorju humanitarne akcije doniral vsa sredstva, zbrana iz dohodnih SMS sporočil, poslanih uporabniku v zahvalo za poslano SMS sporočilo s ključno besedo POMAGAMO10  na  številko 1919.

4.    VAROVANJE ZASEBNOSTI

Družbe Telekom Slovenije, Telemach, A1 in T-2 varujejo zasebnost naročnikov in uporabnikov storitev. S sodelovanjem v humanitarni akciji pod pogoji teh Navodil udeleženec dovoljuje Telekomu Slovenije, Telemachu, A1 ali T-2  obdelovanje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zbrani bodo naslednji podatki, ki se lahko štejejo kot osebni: MSISDN številka pošiljatelja, število poslanih sporočil.

5.    OMEJITVE

Uporabniki razumejo in se strinjajo, da v skladu z uporabljeno tehnologijo, standardi, prenosom in drugimi omejitvami, ki so glede varnosti in zanesljivosti lastni sistemu za pošiljanje SMS sporočil,  sistem za pošiljanje SMS sporočil ni absolutno varen oz. zanesljiv. Operater ne zagotavlja uspešne dostave SMS sporočil, ali takojšnje dostave po pošiljanju, saj je dostava sporočila odvisna od dejavnikov, ki so izven nadzora operaterja (npr. ugasnjen mobilni terminal, izpad električne energije, nedosegljivost naslovnika ipd.). V primeru da sporočilo ne doseže uporabnika, se operater zaveže, da bo poskušal sporočilo dostaviti se 72 ur po prvem poizkusu, po preteku tega roka pa Telemach sporočilo zavrže. Operater se bo vsako ne-delovanje ali omejeno delovanje storitve trudil odpraviti v najkrajšem možnem času.

Uporabnik se odpoveduje vsem in vsakršnim zahtevkom za povračilo škode, ki bi nastala kot posledica uporabe sistema za pošiljanje SMS sporočil. Za prenos SMS sporočil se smiselno uporabljajo splošni pogoji poslovanja oz. uporabe, ki se nanašajo na nudenje elektronskih komunikacijskih storitev operaterja.

6.    REKLAMACIJE

Operater vodi  morebitne reklamacijske in druge postopke v zvezi z delovanjem elektronskega komunikacijskega omrežja in zaračunavanjem SMS sporočil v skladu splošnimi pogoji poslovanja oz. uporabe, ki se nanašajo na nudenje elektronskih komunikacijskih storitev operaterja. Reklamacije morajo biti v pisni obliki in poslane operaterju, najkasneje v roku 15 dni od prejema računa oz. 15 dni od reklamacijskega dogodka, če gre za predplačniške uporabnike.

Za reševanje vsebinskih reklamacij glede storitve oz. Akcije je odgovoren Organizator.

7.    SPREJEM POGOJEV

Vsak sodelujoči s sodelovanjem v tej humanitarni akciji sprejema pravila in pogoje teh navodil.

Od 16. do 26. februarja 2023 ste prispevali po 10 EUR za Letovanje otrok iz socialno šibkejših družin v doživljajskem taboru Črjanski raj. Akcijo pomoči izvaja Lions klub Slovenj Gradec.
Med 1. in 15. februarjem 2023 ste prispevali po 10 EUR za nakup invalidskega vozička Mojci v okviru humanitarne akcije pod vodstvom Lions kluba Kranj.
Med 20. novembrom in 9. decembrom 2022 zbrana sredstva je Lions klub Kranj v okviru Miklavževanja namenil Inštitutu Zlata pentljica, otroci z rakom.
Od konca junija do konca avgusta 2022 zbrana sredstva smo namenili za mlade perspektivne športnike iz socialno šibkih družin. Akcijo pomoči je izvajal Lions klub Konjice v okviru dobrodelne akcije Mladi športni upi.
Dne 20. junija 2022 ste prispevali 10 EUR za  pomoč ukrajinskim otrokom. Pomoč je organiziral Lions klub Ljubljana Ilirija v okviru dobrodelne akcije Kresna noč 2022.
V času med februarjem in majem 2022 ste prispevali 10 EUR za pomoč beguncem iz Ukrajine, predvsem ženskam in otrokom, ki so pred vojno zbežali v sosednje državePomoč je organizirala Zveza Lions klubov Slovenije v sodelovanju z Lions iz Poljske v okviru dobrodelne akcije SMS pomoč za ukrajinske begunca.
V času med 20. novembrom in 20. decembrom 2021 ste prispevali 10 EUR za  šolanje, izobraževanje in usposabljanje žensk. Pomoč organizira Lions klub Ljubljana Viva okviru dobrodelne akcije Donacije za Vivin sklad.
V času med 1. in 14. septembrom 2021 ste prispevali 10 EUR za nov prenosni prometni poligon za otroke. Pomoč je organiziral Lions klub Vrhnika v okviru dobrodelne akcije Aktivni za varnost otrok v prometu.
V času med 1. in 14. majem 2021 ste prispevali 10 EUR za opremo sobe devetletnega avtističnega otroka v socialnem stanovanju, ki ga mati samohranilka ne more opremiti otroku primerno. Pomoč so organizirali Lions klubi Postojna Proteus, Koper Capodistira, Izola – Isola, Portorož Zarja, Ankaran Istra in Sežana v okviru dobrodelne akcije Bodi AKTIVEN ZA DOBER NAMEN.
V času med 25. marcem in 8. aprilom 2021 ste prispevali 10 EUR za družino z bolno mamo, katere otroci so gojenci zavoda Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož. Pomoč organizira Lions klub Portorož Zarja v okviru dobrodelne akcije Migam, da doniram.
V času med 22. in 24. februarjem 2021 ste prispevali 10 EUR za pomoč družini Krznar iz Zgornje Ložnice, ki jim je do tal pogorela hiša. Pomoč je organiziral Leo klub Slovenska Bistrica v okviru dobrodelnega online stand-upa Resnica ali Laž.
V času med 1. in 14. februarjem 2021 ste prispevali 10 EUR za pomoč pri izobraževanju in razvoju otrok v okviru dobrodelne tombole Lions kluba Ljubljana Vega.
V času med 1. in 22. januarjem 2021 ste prispevali 10 EUR za tričlansko družino (oče in mati, oba invalida, ter petnajstletni sin) za adaptacijo njihove več kot 400 let stare hiše, ki je brez kopalnice in stranišča, ter jim tako izboljšali pogoje za bivanje. Pomoč sta organizirala Lions klub Konjice Vita in Leo klub Konjice v okviru akcije Pomoč za družino Dular
V času med 18. in 31. decembrom 2020 ste prispevali 10 EUR za pomoč bratoma najstnikoma, ki sta se znašla v hudi življenjski stiski. Pomoč je organiziral Lions klub Celje Mozaik v okviru akcije Tečem, da pomagam. 
V času med 4. in 16. decembrom 2020 ste prispevali 10 EUR za Vivin sklad, iz katerega je Lions klub Ljubljana Viva podprl obisk tečajev, vpisnine v izobraževalne programe, donacije tehnične opreme in ostale izobraževalne aktivnosti, ki jih izbrane ženske ali otroci ne zmorejo pokriti z lastnimi sredstvi ali drugimi oblikami donacij in štipendiranj. 

LIONS SLOVENIJA VAŠO POMOČ UČINKOVITO IN V CELOTI PRENESE POMOČI POTREBNIM POSAMEZNIKOM ALI USTANOVAM!

Pomagate lahko tudi na druge načine:

1

DONIRAJTE SVOJA SREDSTVA

Donirajte denar na transakcijski račun Zveze Lions klubov, Distrikt 129, Slovenija, Prešernova  cesta 10, SI-1000 Ljubljana:

TRR pri NLB št: SI56 0201 4001 8643 267

ali pa izberite katerega od Lions klubov iz vašega okolja.

2

NAMENITE DEL DOHODNINE V HUMANITARNE NAMENE

Namesto v državni proračun lahko namenite 0,5% dohodnine za pomoč naši organizaciji! Slovenska zakonodaja omogoča, da del dohodnine namesto v državni proračun namenite kateri od upravičenih organizacij. Tako lahko donirate Zvezi lions klubov, distrikt 129, Slovenija, ki ima status humanitarne organizacije ter s tem podprete izvedbo našega programa. Vaša odločitev za vas ne predstavlja nikakršne dodatne finančne oziroma davčne obremenitve in le malo dela, saj je potrebno le oddati podatke na enega od možnih načinov:

1. preko portala e-Davki

2. z oddajo osebno ali po pošti

2.1 Prenesite formular in izpolnite formular: Zahteva za namenitev dela dohodnine.pdf (navodila za izpolnjevanje so na 2. strani formularja)

2.2 Podpisan formular posredujete osebno ali po pošti

DURS mora prejeti vašo zahtevo do 31. decembra v letu! Merodajen obrazec za razporeditev vaše dohodnine je tisti, ki na DURS prispe zadnji. V naslednjih letih vam formularja ni potrebno ponovno pošiljati, vaša odločitev velja do preklica oz. oddaje drugačnega formularja!

3

DONIRAJTE DOBRODELNI FUNDACIJI LCIF

LCIF – Lions Clubs International Foundation je mednarodna dobrodelna fundacija, ki pod vodstvom Lions Clubs International vsa zbrana sredstva nemenja za dobrodelne namene po celem svetu. Pomoč je največkrat namenjena slepim, osebam z telesnimi okvarami, otrokom in mladostnikom, za preprečevanje lakote ter za urgentno pomoč ob naravnih in drugih katastrofah. Tako fundacija ob večjih naravnih katastrofah nudi takojšnjo pomoč z zagotovitvijo hrane, vode, oblačil, zdravil in zdravstvenih pripomočkov, po zagotovitvi najnujnejšega pa pomaga pri obnovi. 

LCIF je tudi prebivalcem Slovenije večkrat namenil pomoč ob naravnih in humanitarnih katastrofah, prispeval za programe odprave lakote in financiral program zgodnje obravnave slepih in slabovidnih otrok. 

Donirate lahko neposredno na spletni strani www.lionsclubs.org/donate.

navodilih je pojasnjen enostaven postopek donacije preko spleta z uporabo kreditne kartice ali PayPal računa. 

4

IMATE ODVEČ KAKŠNO NAPRAVO?

Imate doma napravo, ki je ne potrebujete več? Morda računalnik, pralni stroj, zdravstveni pripomoček, korekcijska očala ali kaj drugega? Povežite se z najbližjim Lions klubom, ki bo nedvomno našel nekoga, ki bo vašega darila zelo vesel in mu bo olajšalo življenje.

POJASNILO

Zveza Lions klubov, distirkt 129, Slovenija, svoje dobrodelno poslanstvo izpolnjuje kot organizacija prostovoljcev, torej brez zaposlenih. Vsa sredstva, ki jih bomo dobili iz vaših donacij, bodo v celoti namenjena za pomoč tistim, ki pomoč potrebujejo!

Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenija, zbira sredstva tudi s pomočjo SMS donacij. Nameni zbiranja se periodično menjajo. Donirate lahko uporabniki storitev družb Telekom Slovenije, A1, Telemach in T-2, le pošljite SMS z besedo POMAGAMO10 na številko 1919 in s tem donirajte 10 EUR. Pošljete lahko neomejeno količino SMS-ov. Več o akciji najdete v spodaj navedenih Splošnih navodilih in pogojih uporabe storitve SMS Donacija – Pomagmao10.

Za vašo podporo se v imenu prejemnikov donacij in v imenu članov slovenskih Lions klubov iskreno zahvaljujemo!