Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

Začela se je 9. akcija zbiranja rabljenih očal 

17. 4. 2021 - 15. 5. 2021

Maja Martina Merljak z očali v roki in na glavi ter plakatom za zbiranje rabljenih očal Lions

Lions klub Ljubljana Trnovski zvon v sodelovanju s podjetjem Hofer organizira že 9. akcijo zbiranja rabljenih očal. Med 17. aprilom in 15. majem 2021 lahko v posebne škatle, ki so nameščene v vseh 89 trgovinah Hofer, odložite navadna ali sončna očala z dioptrijo in s tem lepši pogled v svet omogočite slabovidnim v gospodarsko manj razvitih državah.

Vsa zbrana očala bodo člani Lions kluba Ljubljana Trnovski zvon pregledali, očistili, razvrstili in poslali v francoski zbirni center Medico France. Tam bodo še dodatno preverili, ali so primerna za nadaljnjo uporabo, jih ustrezno označili z optičnimi parametri in odposlali v države tretjega sveta, kjer bodo olajšala življenje slabovidnim otrokom in odraslim, ki si okulistične oskrbe in očal ne morejo privoščiti.

Začetek akcije so letos obeležili z donacijo podjetja Hofer Centru za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani za nakup dveh elektronskih ročnih lup. Z lupo si slabovidni pomagajo pri branju, pisanju, delu z besedili in slikami. Lahko jih tudi fotografirajo in si jih v želeni povečavi ogledajo kasneje, vsebine pa je mogoče prenesti tudi na računalnik in si jih ogledati v 20 različnih kombinacijah barvnih kontrastov.

Kot vsako leto se je akciji tudi letos pridružilo kar nekaj Lions klubov iz vse Slovenije, ki očala še dodatno zbirajo v svojih lokalnih okoljih.

Akcijo so ob začetku napovedali tudi na 24ur na osrednjem dnevniku.

 

 

Podrobnosti

Začetek:
17. 4. 2021
Konec:
15. 5. 2021

Organizator

Lions klub Ljubljana Trnovski zvon in Hofer Slovenija
Email
damjana.pangercic@gmail.com

Prizorišče

trgovine Hofer po Sloveniji
Stran postavil in vzdržuje Madbox