Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

Radgonski Lions z dražbo umetniških del za opremo bivalnika Levji brlog  

14. 05. @ 20:00 - 22:00

Lions Gornja Radgona dražba likovnih del

Lions klub Gornja Radgova ob peti obletnici delovanja organizira veliko dražbo umetnin z dobrodelno noto.

Čeprav Lions klub Gornja Radgona deluje šele pet let, je v lokalnem okolju zelo aktiven. V mesecu marcu je pričel z veliko dražbo umetniških del, ki so jih prispevali umetnice in umetniki iz upravne enote Gornja Radgona.

Vrhunec bo dražba dosegla 14. maja 2022, na slavnostni prireditvi ob peti obletnici delovanja kluba. Izkupiček dražbe bo namenjen nakupu in ureditvi Levjega brloga, bivalnika za tiste, ki se znajdejo v stanovanjski stiski.

Dela štirinajstih umetnikov

Na dražbi bodo predstavljena dela štirinajstih uglednih akademskih in ljubiteljskih umetnic in umetnikov s področja likovne umetnosti, kiparstva in fotografije: Albina Kragelj, Aleksandra Fekonja, Ivo Borko, Lojze Logar, Lucijan Prelog, Matjaž Geder, Mitja Stanek, Robert Jurak, Saša Bezjak, Špela Šedivy, Štefi P. Borko, Tamara Vogrin, Tatjana Mijatović in Vinko Prislan. Kot gostja sodeluje članica kluba Valerija Frangež.

Ogled na Facebook strani

Klub si prizadeva, da bi na dražbo umestil tudi dela umetnikov iz Ukrajine. Vsi sodelujoči bodo do zaključka dražbe predstavljeni na Facebook strani Lions kluba Gornja Radgona. Klub predhodne ponudbe sprejema do 13. 5. 2022 na e-mail naslov: gornja.radgona@lions.si Na prireditvi bo Klub premierno predstavil tudi skladbo, ki poziva k dobrodelnosti in opozarja na pomen solidarnosti in medčloveške pomoči. Za skladbo, ki je še v nastajanju, je Klub k sodelovanju povabil znanega slovenskega raperja Leopolda I, sicer domačina iz Gornje Radgone.

Dva namena

Predsednica Lions Kluba Gornja Radgona, mag. Norma Bale poziva k sodelovanju: »Dražba ima pravzaprav dva namena: zbiranje sredstev za nakup in opremo bivalnika ter promoviranje umetnikov, ki izhajajo iz okolja, v katerem klub deluje. Dobrodelnost ima veliko obrazov in sodelovanje, ki temelji na medsebojnem poznavanju in upoštevanju, zagotovo lahko okrepi zavedanje o pomenu solidarnosti in empatije.

»Zato – Odprite srca, poiščite prazne stene in pripravite denarnice! Lionizem je stanje duha.«

the-delay-lucijan-prelog

Lucijan Prelog, “The Delay”
166 x 83 cm
mešana tehnika na PVC plošči
2019

 

slika ribe -likovno delo

Tatjana Mijatović,  “Riba”
 70 x 50 cm
 akril na platnu
 2022

abstraktna slika

Matjaž Geder, “Dead can dance”
35 x 59 cm
kolažni tisk 1/1
2012

Ostala dela na dražbi so predstavljena na Facebook strani Lions kluba Gornja Radgona.

Podrobnosti

Datum:
14. 05.
Čas:
20:00 - 22:00