Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

Predstavitev projekta LAST AID

15. 03. @ 19:15 - 20:15

simbol LCIF za humanitarno pomoč

Zveza Lions klubov, distirkt 129, Slovenija vabi vse zainteresirane Lions in Leo na predstavitev projekta LAST AID.

Projekt LAST AID izvaja Inštitut za paliativno in medicinsko oskrbo Univerze v Mariboru, Zveza Lions klubov, distrikt 129, Slovenije pa je v letu 2019 projekt podprla.

Sodelovanje Lions klubov je namenjeno širitvi znanja o možnostih in pomenu pomoči nemočnim, neozdravljivo bolnim in svojcem. V Sloveniji je po ocenah Inštituta letno 100.000 posameznikov, ki se srečujejo z osebami, ki potrebujejo pomoč, oskrbo ali le preprosto nekoga, ki jim pomaga skozi najtežje obdobje življenja.

Odkar smo se projektu priključili, je bilo izvedenih nekaj delavnic in predstavitev, katerih se je udeležilo že nekaj članov Lions klubov. Splošna ocena naših udeležencev je, da so se seznanili z informacijami in pridobili znanja, ki so zelo dobrodošla v življenju, posebej na tem področju, ki je najtežje za vsakega , ko se neposredno sreča z boleznijo ali smrtjo svojih bližnjih.

Predstavitev projekta LAST AID bo izvedla prim. doc. dr Erika Zelko, dr. med. spec., dne 15. 3. 2021 ob 19.15.

Prijava ni potrebna. V on-line predstavitvi boste sodelovali s klikom na to povezavo.

Za konec še misel naše članice, ki se je že udeležila delavnice:

»Odlična stvar, informacije, ki bi jih moral imeti vsak od nas, četudi ni Lions. V enem letu sem izgubila partnerja in mamo, če bi imela te informacije, ki sem jih pridobila zdaj, bi bilo vsem veliko lažje. Žal niti v Domu upokojencev, niti v bolnišnici, takih koristnih napotkov ne dobiš in ravnaš kakor pač veš in znaš.«

Vabljeni!

Cvetka Sreš, pooblaščenka guvernerja ZLKS za projekt LAST AID

Podrobnosti

Datum:
15. 03.
Time:
19:15 - 20:15
Dogodek Category: