V Lidlu Slovenija se trudijo, da vsako dejanje izboljšuje naš interni svet kot tudi svet, ki nas obdaja. S pozitivnim zgledom želijo vplivati na celotno družbo, saj smo skupaj najmočnejši. Njihovemu pozivu: “Korak za korakom skupaj krojimo mozaik k boljšemu svetu, zato vas vabimo, da se na to pot skupaj z nami podate tudi vi” so v Lions klubu Zarja pridobile donacijo. Komunikacijo je vodila članica Mirjana. Tako so pridobile  50 kvalitetnih osebnih računalnikov (brez ekranov). Lastnoročno so računalnike prevzele na Vrhniki, jih s kombijem pripeljale v Maribor, začasno hrambo je ponudil član Mišo Praunseis iz LK Maribor Piramida.

Prvih 15 računalnikov brez ekranov je bilo doniranih OŠ Korena (10 kosov) in otroškemu vrtcu (5 kosov) za računalniške učilnice. Nadaljnjih 10 računalnikov pa je bilo prav tako za računalniško učilnico donirano OŠ Miklavž na Dravskem polju. Le-ti so bili dopolnjeni z ekrani. Centru za sluh in govor Maribor pa je bilo njihovim učencem za osebno uporabo doniranih 5 računalnikov, ekrane pa je doniral član LK Maribor Piramida Davorin Plemenitaš.

Ker pa marsikateri šoli in posameznikom še vedno primanjkuje tovrstne opreme, so takšne donacije še vedno kako aktualne, saj se želi vsem otrokom zagotoviti enake pogoje za šolanje. Ponovno je bil dodan nov kamenček v mozaiku dobrodelnosti.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

thirteen + 14 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox