Članice Lions kluba Maribor Zarja so po dvoletnem zatišju zaradi pandemije corona virusa z vso previdnostjo končno izpeljale dolgo načrtovani dogodek SKUPAJ ZA BOLJŠI JUTRI – »Slovenec sem«, dobrodelno prireditev zbiranja sredstev za projekt Donirana hrana, ki ga v Mariboru pod okriljem Lions klubov izvaja Nadškofijska Karitas Maribor.

Ker se je ideja o zbiranju viškov hrane porodila prav v LK Maribor Zarja in so bili storjeni tudi prvi koraki pri ustreznih organih, se je kasneje začelo tudi operativno izvajati po zaslugi prizadevnih lionov Zdeneta Podlesnika in Lorene Hus. Tako je sčasoma ideja prerasla v vseslovenski Lions projekt, pod okriljem katerega se letno zbere pri največjih trgovcih (Mercator, Spar, Tuš, Hofer, Lidl) preko 1.000 ton hrane, ki bi končala v smeteh, tako pa se koristno in na veselje mnogih socialno ogroženih družin in posameznikov razdeli med njih.

Dogodka se je udeležil tudi guverner Lions Distrikta 129, Nino Maletić. Prireditev je potekala v prostorih vojaškega objekta Kadetnica, kjer je bil glavni dogodek – zelo zanimivo predavanje o stresu in čuječnosti dr. Dejana Dinevskega, ki je izpeljal tudi mini delavnico sproščanja. Svečanost dogodka je bila oplemenitena z glasbenima umetnikoma Timom Ribičem in Špelo Pokeržnik, ki je tudi odlično povezovala dogodek, ter s Komornim orkestrom Slovenske vojske, ki je igral melodije znanih slovenskih popevk.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sixteen − 7 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox