V torek, 5. aprila 2022 je v novih prostorih društva Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota potekalo zanimivo in poučno srečanje članov in članic Lions klubov Pomurja ( Ljutomer, Murska Sobota, Gornja Radgona in Lendava-Lendva in članov in članic Mdss Murska Sobota. Z glasbeno pevsko točko jih je nagovorila Kristina, ki je članica društva že od otroških let.

Slepi gostitelji so Lions članom predstavili roman »Misliš resno? Ljubezen v odtenku drugačnosti«, v izdaji Mohorjeve založbe Celovec avtorice Sonje Pungertnik, ki je bila med drugim Slovenke leta. Avtorica o slepoti priča iz lastne izkušnje. Pogovor o tem, kako se slepe osebe lahko povsem vključijo v svet videčih, je vodila dr. Aksinja Kermauner.

Seveda so Lions člane postavil tudi pred izziv. »Kako bi se vi znašli v vlogi slepega? Si upate z zavezanimi očmi popiti kavico in se posladkati s sladico?« so jih vprašali. Zmogli so. »Pojedli smo kremšnito in popili kavico, a slepi zmorejo veliko več.« so povedali Lions člani, bogatejši za to izkušnjo.

Tudi Lons člani so presenetili slepe s pozornostjo za bližajoče praznike.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × three =

Stran postavil in vzdržuje Madbox