Z napadom Rusije na Ukrajino je nad Evropo prišlo zlo kot v najbolj mračnih časih 20. stoletja. Vojna je tragedija vse Evrope. Nič ne more upravičiti tega, kar počne Rusija, ki spodkopava celotno evropsko mirovno ureditev, kakršna je nastala po drugi svetovni vojni in po prelomnem letu 1989. Evropa se je 24. februarja 2022 prebudila v novem času. Prizadeti smo zaradi grozote vojne, vojne, za katero smo še pred nekaj dnevi upali, da se na evropski celini ne more zgoditi. V Ukrajini in sosednjih državah že nastaja begunska kriza, zato smo se v Zvezi lions klubov Slovenije odločili, da po svojih močeh finančno in materialno pomagamo pri človekoljubni pomoči beguncem in osebam, ki jih je prizadela vojna.

SMS donacije za pomoč Ukrajini preko poljske Lions zveze

Tako smo za potrebe zbiranja denarnih sredstev omogočili pošiljanje SMS sporočil na številko 1919 s ključno besedo Pomagamo10 in s tem kot posameznik prispevaš 10 EUR za sredstva, ki jih bomo v Zvezi Lions klubov namenili za pomoč beguncem iz Ukrajine, predvsem ženskam in otrokom, ki so pred vojno zbežali v sosednje države. Akcija pomoči poteka v sodelovanju z Lions iz Poljske. 

Prav tako smo sklenili, da bomo iz zbranih sredstev Lions klubov Slovenije iz računa zveze namenili finančno pomoč v višini 5.000,00 EUR. Obenem se bomo potrudili, da od partnerjev iz Projekta donirana hrana pridobimo tudi materialno pomoč.

Na vse člane Lions klubov naslavljam poziv in prošnjo, da se aktivno vključite v zbiranje sredstev v vaših klubih, ki bodo pomagala ukrajinskim družinam in otrokom nuditi zaščito, zatočišča, odeje, zdravstveno oskrbo, pitno vodo, pripomočke za osebno nego in psihološko pomoč. 

POMAGAMO IZ SRCA !

Nino Maletič, guverner distrikta

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 3 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox