To je naslov humanitarnega koncerta za Europa Donna Obala, ki ga je 5. Marca v Kulturnem domu Izola organiziral Lions club Izola – Isola in v skrinjico za dober namen zbral 1.433 eur.

Koncert so zaradi razmer s Covidom prenašali trikrat in očitno gre v četrto precej bolje. Dvorana Kulturnega doma v Izoli je bila polna do zadnjega kotička. Ljudje, željni lepih dogodkov, so dihali kot eno in z bogatim aplavzom nagradili nastopajoče glasbenike, ki so nam podarili svoj nastop: Pihalni orkester Izola pod vodstvom dirigenta Mirka Orlača, vokalno skupino Kompanija Izolana in posebnega gosta, znanega pevca Slavka Ivančića, Center za kulturo, šport in prireditve pa vso pomoč in prostore.

Zbrane dobrodelne prispevke so že drugič namenili Europa donna Obala, ki je sekcija slovenskega in evropskega združenja žensk, ki so prebolele raka dojke. Na Obali je v sekciji povezanih okrog 170 članic. Prav njim je Lions club Izola- Isola lani  v Rožnatem oktobru, ki nas osvešča o nevarnostih raka dojke, pomagal z nakupom naprave za limfno drenažo, ki ga lahko članice po operaciji uporabljajo v intimi svojega doma.

S tem koncertom so jim pomagali dokupiti pripomoček, ki nadgrajuje aparaturo in še bolj olajša težave po operaciji. Skupno so jim tokrat nakazali 1700 eur, da bodo lahko nakupile tudi potrebno kozmetiko za nego po operaciji.  

Na koncertu je predsednica Europa Donna Obala, Darja Rojec iz rok župana Izole, Danila Markočiča prejela ključ za pisarno, kjer se bodo zdaj članice lahko srečevale in jim najemnine ne bo treba plačevati. Gostoljubje jim je Izola izkazala srčno, veselo in Povezano.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 2 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox