Lionsi iz prve cone druge regije so 21. marca obuli dve različni nogavici in začeli pomagati otrokom z Downovim sindromom.

Lions obuli dve različni nogavici za pomoč otrokom z Dawnovim sindromom

21. marec je Generalna skupščina OZN razglasila za svetovni dan Downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma – tretji dodatni kromosom na 21. paru kromosomov človeške celice. Downov sindrom je kromosomska motnja, ki nastane kot posledica napake pri delitvi celic. Ljudje z Downovim sindromom imajo v svojih celicah namesto dveh še tretjo kopijo kromosoma 21.

S consko akcijo POMAGAMO OTROKOM Z DOWNOVIM SINDROMOM bomo poskrbeli, da bodo otroci z Downovim sindromom od rojstva dalje deležni strokovno ustrezne in človeško tople oskrbe, podpore in pomoči.

Danes obstaja toliko znanja, da je mogoče tudi otroku z Downovim sindromom nuditi takšno oskrbo in takšno podporo, da razvije vse svoje sposobnosti. Otrok z Downovim sindromom je predvsem človeško bitje s številnimi pozitivnimi lastnostmi in nekaterimi negativnimi. Je predvsem eden izmed nas, malce drugačen in poseben. Nekatere izmed teh posebnosti so take, da zahtevajo posebno skrb družinskega in širšega okolja, druge pa so take, da v nas zbujajo topla, prvobitna človeška čustva naklonjenosti in privrženosti.

Razpoznavni znak svetovnega dneva Downovega sindroma so pisane, različne nogavice, ki opozarjajo, da so ljudje, ki živijo na Zemlji, raznoliki, zato so raznolike tudi njihove potrebe.

Zdenko Šalda, LK Trebnje

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

15 − eight =

Stran postavil in vzdržuje Madbox