Naša dolgoletna članica LIONS kluba Ljubljana Dunja Bohorič vse Lions klube vabi, da se udeležimo brezplačnih turističnih vodenj po vsej Sloveniji 21. februarja. Prijave do 16. februarja.

Dunja Bogorič kot turistična vodnica z državno licenco in članica Združenja turističnih vodnikov Slovenije nas obvešča, da 21. februarja vsako leto praznujejo vodniki “mednarodni dan turističnih vodnikov”. Ob tej priliki vsako leto vabijo goste na brezplačne vodene oglede po vsej Sloveniji. Vabijo jih preko najave na njihovi spletni strani in FB omrežju, prav tako pa tudi s pomočjo objav v nekaterih časopisih. Tokrat želi Dunja še posebej povabilo vse Lions člane.

Turistični vodniki se nahajajo skoraj v vseh večjih mestih in bodo pripravljeni izpeljati vodenje za vaš Lions klub ali za vaše morebitne varovance – odvisno od vaših programov pomoči potrebnim. Tu so mišljene tudi skupine oseb s prilagojenim programom, čemur vodniki v zadnjem času posvečajo veliko pozornost. Dunja organizira vodenje za skupino gluhoslepih oseb, ki jih sama že nekaj let vodi tudi na izlete.

Predlaga, da se v Lions klubih organizirate, sestavite skupino in sporočite na imena in telefonske številke, ki so navedeni na dnu prispevka. Pri tem vodniku sporočite ob kateri uri bi se z vami (ali vašimi varovanci) lahko srečal in vas popeljal na brezplačen voden ogled vašega kraja.

Zagotovljene vodnike, ki bodo pripravljeni voditi skupine, bodo imeli v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Ptuju, Lendavi, Murski Soboti, Žalcu, Celju, Škofji Loki, Tržiču, Radovljici… 

Praznik 21. februar so namreč podaljšali na ves vikend (19.,20.,21. februar).

Znani so že termini in lokacije za brezplačno vodenje, na stani: Združenja turističnih vodnikov.

Izkoristite možnost, da spoznate vaš domači kraj bolj podrobno  s turističnim vodnikom.  Po potrebi bodo poleg najavljenih ur organizirane tudi dodatne ure.

 V Ljubljani, ki bo z veseljem sprejela goste z vseh koncev Slovenije bodo imeli vodenje Plečnika, Fabiania,  Stare Ljubljane, Gradu, Parka Tivoli, Tacenskih brzic… 

Vsekakor pa je potreben predhoden klic zaradi zagotovitve varnosti na terenu glede na zdravstvene razmere…

Vaše odzive pričakujejo najkasneje do 16. februarja! 

Za dodatne informacije lahko kontaktirate Dunjo Bohorič (LK Ljubljana), tel. 041 668 938.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three + ten =

Stran postavil in vzdržuje Madbox