Z veseljem vam sporočamo, da bo v lionističnem letu 2022 Zveza Lions klubov Slovenije ponovno sodelovala v projektu mednarodne izmenjave mladih.

Tako bomo v Sloveniji prihodnje poletje organizirali že 24. tabor mladih, kjer nameravamo gostiti med 25 in 30 udeležencev izmenjave z vsega sveta. Slovenskim mladostnikom pa bomo v sodelovanju z drugimi Lions po svetu omogočili obisk tujih dežel, spoznavanje različnih kultur ter sklepanje novih prijateljstev. Sodelujejo lahko mladi med 17 in 21 let starosti.

Pooblaščenka Lions distrikta Slovenija za mednarodno izmenjavo mladih, Mirjam Noč nagovarja slovenske Lions klube: »V veliko veselje in zadovoljstvo mi bo, če se boste v naš projekt vključili tudi vi, bodisi kot udeleženec ali pa kot sponzorski Lions klub. Tako bomo namreč najlaže skupaj sledili cilju projekta, spodbujanju in krepitvi razumevanje med narodi vsega sveta.«

V prilogi so napotki za prijavo ter osnovni pogoji, povezani z udeležbo v izmenjavi. Projekt mednarodne izmenjave mladih sicer poteka po mednarodnih pravilih Lions Clubs International, objavljenih v pravilih mednarodnega odbora LCI (Board Policy), s katerimi se s prijavo tudi strinja vsak udeleženec, njegovi starši ter sponzorski Lions klub.

Omejitve zaradi Covid-19

Letos izmenjava zaradi možnosti okužbe s Covid-19 letos potekala malce drugače. Poleg vseh že znanih protokolov za preprečevanje širjenja virusa, ki so po večini enaki v vseh državah ima mogoče kakšna država svoje pogoje, ki jih bo potrebno spoštovati. Znano in potrjeno dejstvo je, da se izmenjave lahko udeležijo zgolj cepljeni mladostniki. Po vsej verjetnosti bo izmenjava letos omejena na EU, lahko pa se zgodi, da bo potekala brez gostiteljstva. V kolikor si udeleženec želi v čezoceansko izmenjavo, prosim, da je ena izmed navedenih opcij tudi država v EU, če bi v izmenjavo udeleženec šel ne glede na to, da mesta v kakšni bolj oddaljeni deželi ne bi dobil.

Preberite natančna pravila

Pozivamo in prosimo klube, da razpis preberite natančno (tudi opombe) in posredujete prijavo skladno z razpisom ČIM PREJ, saj se datum prijave začne šteti šele, ko je popolna vloga. Z dopolnjevanjem boste izgubili morebitno zagotovljeno mesto.

Pojasnilo za mlade, ki želijo sodelovati

V izmenjavo se lahko mladi vključijo tudi če niso Lions ali LEO člani, vendar zgolj preko Lions kluba, zato priporočamo mladim, ki bi želeli na izmenjavo, da se obrnejo na najbližji Lions klub v Sloveniji. Seznam klubov in kontaktov je naveden TUKAJ.

Recipročnost

Obenem opozarjamo klube, da je pri sodelovanju v izmenjavi treba upoštevati recipročnost, torej sodelovati ne le kot klub, ki pošlje mlade v tujino, ampak tudi sprejeti v goste načeloma enako število otrok kot jih je poslal v tujino.

Rok za oddajo prijave 

Rok za oddajo prijave je 10. februar 2022. Prijavo lahko odda samo predsednik Lions kluba ali klubski pooblaščenec za izmenjavo.

Gradiva za izmenjavo mladih so prejeli vsi predsedniki Lions klubov. Za vsa dodatna vprašanja pišite na: youth.echange@lions.si.

Prilagamo dokumentacijo za projekt mednarodne izmenjave mladih.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × one =

Stran postavil in vzdržuje Madbox