Z veliko žalostjo sporočamo, da je preminil Lions Franc Avberšek, ustanovni član leta 2000 ustanovljenega Lions kluba Velenje, leta 2003 – 2004 je bil tudi predsednik kluba. S svojim delom na področju dobrodelnosti je dobil tudi naziv častni član kluba.

Kljub izjemno aktivnemu in uspešnemu poslovnemu in družbenemu življenju – med drugim je bil direktor Premogovnika Velenje, poslanec Državnega zbora ter kot minister za energetiko v drugi vladi samostojne Slovenije pa tudi predsednik Lovske zveze Slovenije – je za dobrodelno delovanje vedno našel čas.

Organiziral je številne dobrodelne koncerte klasične glasbe v Glasbeni šoli Velenje, na katerih so dobili priložnost večinoma mladi glasbeniki. Zbrana sredstva smo v Lions klubu namenili perspektivnim glasbenikom. Franc je več let aktivno koordiniral tudi delo v klubu na Lions projektu Plakat miru.

Ko sta z ženo Alenko prevzela “grunt” na Lopatniku nad Vinsko Goro, sta večkrat organizirala Lions srečanje golfistov, njihovih družinskih članov in gojencev VDC Ježek Velenje. Kot srčna gostitelja sta svoje goste razvajala z odličnimi domačimi dobrotami.  

Kot velik ljubitelj umetnosti je Franc velikokrat presenetil z recitali slovenskih pesnikov. V zadnjih letih je kot tetraplegik z veliko volje in veselja slikal z usti in na ta način, kljub velikemu hendikepu, izražal svojo umetniško dušo. Z njegovim odhodom je nastala velika praznina, ki jo bomo v klubu skušali zapolniti z bogatimi spomini skupnega druženja.

Slava mu.

Aleš Dremel, tajnik Lions kluba Velenje

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × five =

Stran postavil in vzdržuje Madbox