V Lions klubu Trbovlje so v mesecu novembru izvedli dve dobrodelni akciji. Podarili so kar 7.000 otroških mask za socialno ogrožene otroke iz trboveljskih in hrastniških osnovnih šol. Maske bodo ob 2-kratni dnevni menjavi zadoščale za cca 125 otrok za obdobje treh mesecev.

V četrtek, 23. decembra, so izvedli akcijo »100 božičnih kosil« za socialno šibke. Tu gre tako za posameznike kot cele družine. Lions klub Trbovlje je zagotovil denarna sredstva za nabavo materiala za kosila, dve trboveljski gostilni, »Martin« in »Bigman« pa sta kosila skuhala brezplačno.

Obrok je bil topel, sestavljen iz goveje juhe, dveh kosov mesa, priloge v obliki praženega krompirja in štrukljev ter sladice. Obrok je sestavljen tako, da ga je moč tudi pogreti. Prevoze z dostavo je prevzelo PGD Trbovlje mesto (seveda spet gasilci).  Ti so organizirali dve ekipi, da so čim preje dostaviti topel obrok naslovniku. V četrtkovi oddaji bo na TVS 1 po dnevniku tudi krajši prispevek o tem.

Obe akciji so zelo uspešno izvedli s Centrom za socialno delo – enoto Trbovlje. Druga, s kosili, je bila logistično zelo zahtevna, a srčna in uspešna.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eight − 3 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox