Zadnje dni novembra 2021 je koordinator donirane hrane pri Zvezi Lions klubov Slovenija, Zdene Podlesnik iz Lions kluba Celje Keleia koordiniral pripravo paketov pozornosti za medicinsko osebje v COVID bolnišnicah. Skupaj z donatorjem Lidl Slovenija se je dogovoril, da bodo akcijo izvedli v vseh bolnišnicah po Sloveniji. Akcijo je podobna tisti pred letom dni in  poteka v 15 krajih po Sloveniji.

V petek, 3. decembra 2021 so Lions klubi po vsej Sloveniji v tamkajšnje bolnišnice dostavili pakete zahvale za junake Covida in vse zdravstvene delavce, ki se trudijo za zdravje ljudi v težkih časih pandemije. Priboljške v obliki kave in raznih prigrizkov je darovalo podjetje Lidl.    

V nadaljevanju objavljamo foto utrinke z akcije iz nekaterih krajev po Sloveniji. Poročila iz ostalih pričakujemo v prihodnjih dneh in jih bomo objavili na tem mestu.

LIONS DONIRANA HRANA USPEŠNO NAPREJ

Lions projekt Donirana hrana s podporo Lions klubov tudi letos poteka v več kot 100 trgovinah po vsej Sloveniji v koordinaciji pooblaščenca za donirano hrano in Lions klubov. Predvidoma januarja bo projekt zaživel tudi v Škofji Loki.

Do konca koledarskega leta 2021 se pričakuje, da bo skupaj prevzeto in razdeljeno več kot tisoč ton hrane po Sloveniji, ki bi sicer romala v uničenje. Gre za hrano pred iztekom roka ali na dan izteka in je neoporečna. Mnogim, več kot tri tisoč posameznikom tako popestrimo in izboljšamo jedilnik.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 − 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox