Članicam Lions kluba Maribor Zarja je prišlo na uho, da so gojenci Mladinskega doma Božičku zaupali svoje skromne želje. In res, njihove prošnje niso naletele na gluha ušesa…

Takoj so stopile v akcijo, našle donatorja in z vzgojiteljicama šle v nakupe. Za vsakega od 16 otrok so izbrale pižamo, nogavice, nekaj pripomočkov za osebno nego ter Mozartove kroglice, čokoladnega Božička in kekse, da bodo novoletni prazniki slajši.

V največji možni meri so darila prilagodile željam in potrebam posameznega otroka in vse zapakirale v prikupne vrečke, v ponedeljek, 13. decembra 2021 pa so skupaj s predsednico obiskale in obdarile gojence 2. in 3. skupine Mladinskega doma.

Obisk je bil zelo ganljiv, gojenci in vzgojiteljice niso mogli skriti svojega veselja. Zahvalile so se za darove, predvsem pa za našo prisotnost, srčnost in toplino, ki jih njihovi gojenci šele spoznavajo in še kako potrebujejo. Na otroke je ta obisk naredil močan vtis, saj kar niso mogli nehati govoriti o tem. 

Že tretjič v vlogi Božička za otroke na OŠ Zg. Kungota

V okviru lions natečaja Plakat miru je v Mariboru sodelovala tudi OŠ Zg. Kungota. Ob prevzemu izdelkov za ta natečaj je ravnateljica omenila, da se pri njih šola kar nekaj otrok iz številčnejših in socialno šibkejših družin.

Tako so se na podlagi pridobljenega seznama skritih želja 14 otrok Lionke LK Maribor Zarje že tretjič “preoblekle” v Božičke z željo, da te otroke vsaj malo razveselijo in jim polepšajo božično-novoletne praznike. Pripravljene pakete (ki so bili prilagojeni napisanim željam in še nekaj sladkih dodatkov) so tako predale za te otroke ravnateljici te šole, ki je neizmerno hvaležna in vesela poskrbela, da so paketi prišli v prave roke.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor