Otroci s posebnimi potrebami so že primarno prikrajšani za marsikatero aktivnost, v času pandemije pa so ti primanjkljaji še toliko večji. Na Osnovni šoli Domžale – Roje, Šoli za otroke s posebnimi potrebami je kar nekaj otrok iz družin, ki so v hudi socialno-ekonomski stiski.


Njihove stiske in potrebe so se dotaknile članov Lions kluba Ljubljana Barje in Lions kluba Domžale, ki so jim priskočili na pomoč. V petek, 19. 11. 2021 so jim predali donacijo v višini 700 € preko šole in s tem pomagali sedmim učencem in učenkam, s katerim bodo učenci in učenke iz socialno šibkejših družin lahko izkusili stvari in aktivnosti, ki jih sicer ne bi mogli, saj si jih njihovi starši ne morejo privoščiti.


Ob predaji donacije je bila prisotna tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec. Vsi prisotni so ob tej priložnosti obiskali učenke in učenke pri delu in izvajanju številnih delavnic v okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Za vse goste so otroci pripravili tudi pogostitev, ki je vključevala dobrote iz lokalnega okolja. Prijetno so združili s koristnim in dobrodelnost z druženjem, ki ga v zadnjem času še posebej primanjkuje.


»Čeprav so otroški nasmehi v tem času večinoma skriti pod masko, pa smejočih, svetlečih se oči, nič ne more skriti.« so zapisali v zahvali na osnovni šoli Domžale – Roje.

predaja darila v šoli
Simbolni ček predajata predsednica Lions kluba Ljubljana Barje mag. Saša Dragar Milanovič in predsednik Lions kluba Domžale Boštjan Pavlič. 
Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eight + 15 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox