Lions klub Novo mesto je v sredini septembra predal donacijo, ki je največja v zgodovini kluba doslej. Skupaj z glavnim sponzorjem Zavarovalnico Triglav ter preostalimi sponzorji in donatorji med katerimi so območna enota Novo mesto in veliki donator novomeška Krka, so uspeli zbrati dovolj sredstev, pridnih rok in prostovoljnega dela, da so uredili vso dokumentacijo, kupili in vgradili hišno dvigalo za družino Stupar iz Stopič.

Dvigalo je namenjeno invalidnemu 11-letnemu Lovru, ki ima dokazano četrto stopnjo cerebralne paralize, trpi za kromosomopatijo, pomešana ima sedmi in osemnajsti kromosom, med drugim pa tudi izjemno redko gensko bolezen, greigov sindrom, za katerim boleha le 100 ljudi na svetu.

Lovra zdaj lahko v njegov dom zapeljejo na invalidskem vozičku.

»Pred postavitvijo dvigala smo morali Lovra 4-5 krat na dan nositi po 30ih stopnicah. Tudi midva nisva več tako rosno mlada« je dejala mama Fani Stopar in poudarila, da se tudi njima že pozna na zdravju vsakodnevna nošnja Lovra po stopnicah in da jim bo nova pridobitev tako še kako olajšala vsakdan. »Malo se je vse skupaj zavleklo, ampak danes lahko z veseljem ugotovimo, da dvigalo stoji, da se Lovro z njim vsakodnevno vozi, predvsem pa da olajšamo celotni družini težak vsakdan, ki bo na ta način vsaj malo lažji, malo prijetnejši,« pa je dejal vodja projekta Vladimir Bahč in tako tudi uradno v imenu Lions kluba Novo mesto predal dvigalo v uporabo. 

Poglejte  VIDEO PRISPEVEK   

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 + 2 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox