Težko je doumeti in razumeti, velika praznina tvori bolečino in misli bežijo k spominom. Lepi spomini tolažijo in ostajajo za večno. Tako se spominjam prvega srečanja, zadnjega popotovanja, številnih sprehodov, šal in mnogoterih pogovorov.

Borut Šraj, Foto: Vid Izlakar

Malo je ljudi, ki pustijo tako pomemben pečat na toliko ljudeh, kot si jih pustil ti, dragi Borut. Mnogo je bilo modrosti, ki si jo nosil v svojem srcu in jo širil med nami, mnoga spoznanja, ki jih lahko razume le velika oseba. Tvoja toplina in srčnost, predanost in zavzetost so vedno znova navdihovale slehernega med nami. Pozitivni pogled in optimizem so nudili svetlobo, tudi ko je bilo najtežje.

Dolga leta smo skupaj delili ideale in vizijo Lions gibanja, se s svojimi srci in pomočjo dotaknili tistih, ki so bili naše pomoči najbolj potrebni. S svojo energijo si, Borut, nosil zastavo naših idealov, vsa leta skrbel za mednarodno prepoznavnost našega distrikta na svetovnih konvencijah. In tudi doma, v svojem okolju si čutno prispeval k uspehu svojega matičnega kluba. Z zavzetostjo in izjemnimi idejami si premikal vzorce in misli ter naše projekte naredil izjemne. A dotaknil si se tudi vsakega izmed nas, dotaknil si se naših družin in naših prijateljev, nas popeljal na področja, ki jih brez tebe nikakor ne bi spoznali.

Svet je bil tvoj dom, raznolikost našega modrega planeta ti je dajala zanos in energijo, da si spoznaval stvari, ki so običajno očem skrite. S svojo širino in odprtostjo si nam podal številna spoznanja, skupaj smo prehodili številne poti. Spomini me vodijo skozi iskrive pogovore o mladostnih popotovanjih, o delu pri Evropski vesoljski agenciji, o Indiji, Johnu, o gostih z vsega sveta in nenazadnje na svetovne konvencije.

V vseh nas je zavela globoka praznina, a bolečina je lažja, ker vemo, da si odšel na drugo raven, raven, kjer je vse prav in tam se čez čas spet srečamo.

Dragi Borut, hvala ti za vse. Neizmerno te bom pogrešal, zato, naslednje temno pivo spijem z mislimi nate.

Primož Stošicki, conski predsednik in predsednik Lions kluba Brnik

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 + 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox