Na peti, zadnji seji v lionističnem letu 2020-2021 se je v torek, 29. junija 2021 sestal kabinet guvernerja Zveze Lions klubov Slovenije v Knežjem dvorcu v Celju, kjer so spremljali tudi virtualno mednarodno konvencijo Lions International in prisego bodočega guvernerja.

Svečana prisega bodočega guvernerja na mednarodni Lions konvenciji, ki je potekala virtualno

Potrdili sodelovanje v projektu ohranjanja Antarktike

Člani kabineta so na seji potrdili o nadaljnji podpori ZLKS slovenskemu sodelovanju v znanstvenem raziskovanju in ohranjanju Antarktike. Septembra bo v organizaciji vodje projekta Antarktika, liona Mira Brumata, in pod častnim pokroviteljstvo predsednika RS g. Boruta Pahorja, v Ljubljani potekal dvodnevni dogodek »ODGOVORNOST ZA PLANET – POMEN ANTARKTIKE«. Glavni gost bo g. Robert Swan, mednarodno priznan strokovnjak in promotor ohranjanja Antarktike. V okviru dogodka bo izvedel več predavanj in srečanj, katerih cilj je promovirati ohranitev Antarktike ter zagotoviti udeležbo dveh slovenskih mladih znanstvenikov v naslednji odpravi na Antarktiko. Kabinet je sprejel sklep: »ZLKS aktivno podpre dogodek »Odgovornost za planet – pomen Antarktike« z izvedbo ene od aktivnosti in prispevkom v predvideni višini 500 EUR.«

Prisega novega guvernerja, predaja zvonca in praporja

Predaja Lions zvonca med guvernerjem Danilom Tomšičem in bodočim guvernerjem Ninom Maletićem.

Po zaključku seje so člani kabineta spremljali virtualno mednarodno konvencijo Lions Clubs International, na kateri je svečano prisegel bodoči guverner Distrikta 129, Nino Maletić. Sledila je slavnostna primopredaja praporja in zvona Zveze Lions klubov, distrikta 129, Slovenija, med sedanjim in bodočim guvernerjem.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 4 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox