Kot že vrsto let je tudi letos potekala dobrodelna prireditev »Kolesarim, da pomagam« v organizaciji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica ter v sodelovanju z Lions klubom Idrija in Lions klubom Dobrovo.

Tokrat je bila organizacija, zaradi covid razmer in trenutnih predpisov, malce drugačna in bolj zahtevna. A sporočilo udeležencev je bilo zato še močnejše.

»Sonce, novi izzivi in občutki ter srečno vsi do cilja. To so glavni poudarki letošnjega dogodka.« sporočajo organizatorji.

Člani medobčinskega društva so se zbrali v Šempasu, kjer jih je pozdravila podžupanja mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica, in se nato s kolesi – tandemi (s spremljevalci) odpeljali, ob upoštevanju vseh cestno prometnih predpisov, najprej do Nove Gorice in trga Evropa ter nato naprej v Goriška Brda. Spremljali so jih tudi člani novogoriškega kolesarskega kluba in obeh Lions klubov.

Tudi Lions Klub Kobarid Soča je ob poti trase postavil stojnico za osvežitev kolesarjev, ki so prihajali iz Idrije.

Na posebnih kolesih – tandemih so se preizkusili člani medobčinskega društva: Metka Pavšič, Vida Batistič, Karmen Vogrič, Marko Mikulin in Metoda Likar ter spremljevalci: Andrej Kren, Robi Jenko, Petra Figelj, Edi Strosar in Mirjam Debevc.

Nad posebno, za mnoge prvo, izkušnjo so bili kar navdušeni in veseli, da so imeli priložnost in možnost občutiti čudovit dan še na malce drugačen način.

Najzahtevnejši del trase (vzpon iz Solkana po sabotinski cesti ter uvodni del v Brdih do Gonjač) so slepi in slabovidni, zaradi že prave poletne vročine in varnosti, spoznavali iz kombija. Na zaključnem delu poti pa so bili znova na kolesih.

Člane Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, med njimi je bil tudi nekdanji kolesar in član društva Matej Leban, so pred Kletjo Brda pozdravili: Milan Erjavec, predsednik Lions kluba Idrija, Vesna Valentinčič, conska predsednica Lions klubov severne Primorske, Nadja Pahor Bizjak, nekdanja guvernerka zveze Lions klubov Slovenije, Igor Miljavec predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica ter pooblaščenec Lions klubov Slovenije za pomoč slepim in slabovidnim in Silvan Peršolja, dolgoletni direktor Kleti Brda. Vsi so poudarili pomen tovrstnih akciji in aktivnosti za slepe in slabovidne ter pomembnost sodelovanja na več ravneh.

Ob tem je Igor Miljavec direktorju Kleti Brda Silvanu Peršolji podaril tudi knjigo, roman Misliš resno? njihove članice Sonje Pungertnik.

Sicer pa Klet Brda že kar nekaj časa sodeluje z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih. Letos še na prav poseben način, saj bodo od vsake prodane steklenice peneče rebule Cerovo (posebna – priložnostna polnitev ob 15. etapi Gira, ki je pred 14 dnevi pritegnila izjemno pozornost in ponudila neverjetno promocijo tega dela naše deželice) namenili 1 evro Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju.

kolesar v tandemi na ovinku
Kolesarim. da pomagam 2021

Za ta namen so možne tudi donacije prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Avdio izjave udeležencev:

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × 5 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox