Lions kub Trbovlje je obeležil 25 letnico uspešnega delovanja z zasaditvijo drevesa v parku dr. Janeza Drnovška. Ob tej priliki je klub obiskal guverner distrikta, Danilo Tomšič. Skupaj z županom občine Zagorje ob Savi Matjažem Švaganom so zasadili drevo. Predsednik kluba Miro Pirnar je ob tej priložnosti županu izročil spominsko mapo z »dobro mislijo«, saj je bila Občina Zagorje ob Savi, kot je poudaril, pred 25 leti edina v Zasavju, ki je bila za ustanovni kluba pripravljena ponuditi prostor – stekleno dvorano v KC Delavski dom Zagorje.

Guverner se je udeležil tudi seje razširjenega predsedstva LK Trbovlje in ob tej priliki podelil priznanji predsedniku Miru Pirnarju in ustanovnemu članu Juriju Kolencu.

Lions klub Trbovlje po besedah Pirnarja že četrt stoletja svojega delovanja svojo pomoč namenja prioritetno slepim in slabovidnim. Velik del zbranih sredstev je klub namenjal tudi Zasavčankam in Zasavčanom, ki sta jim zdravstveno stanje ali invalidnost zadala težke socialne posledice.

Pomemben del zbranih sredstev je Lions klub Trbovlje v tem času poleg drugih aktivnosti namenil zdravstvenim ustanovam, med drugim Splošni bolnišnici Trbovlje. Tako je že v ustanovnem letu darovali za nakup mamografa, leta 2000 za nakup ultrazvočne naprave, v letu 2004 pa so za nakup ultrazvočne sonde Bolnišnici Trbovlje.

Lions klub Trbovlje je med drugim vrsto let z denarjem omogočal stanovalcem VDC Zagorje letovanje na morju, pomagal pa je tudi številnim posameznikom iz občine Zagorje. V korona času je poleg vseh drugih aktivnosti s paketi obdaroval tudi zaposlene v Domu starejših občanov Polde Eberl Jamski na Izlakah.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

nine + 4 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox