Dne 25.5.2021 sta Lions in Leo klub Ljutomer organizirala predavanja o sladkorni bolezni v Domu kulture v Ljutomeru. Tokrat je dogodek potekal v živo, kar je bilo še toliko bolj dragoceno in zanimivo. Udeležilo se ga je čez 40 slušateljev, tako članov Lions in Leo kluba s partnerji, kot tudi predstavniki društva diabetikov Ljutomer in drugi.

Predsednik Lions kluba Ljutomer, Jernej Zupančič je uvodoma na kratko predstavil delo Lions kluba Ljutomer in poudaril naše poslanstvo, da pomagamo. Lions klub ima številna prioritetna področja dela, med katerimi je tudi ozaveščanje o sladkorni bolezni.

Predavala sta dr. Trpkovski Zorancho, dr. medicine, specialist internist, diabetolog, zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota na diabetološkem oddelku in asistent prim. Ciril Triller, dr. med. specialist kirurg, ki pogodbeno vodi ambulanto za kronične rane v Splošni bolnišnici Murska Sobota in je aktiven član Lions kluba Ljutomer.

Predavanje je bilo izjemno zanimivo, saj so bili predstavljeni najpomembnejši vidiki prepoznavanja in zdravljenja ter obvladovanja bolezni. Izčrpno so bile predstavljene posledice in zapleti, ki nastanejo zaradi sladkorne bolezni. Odlično razlago je prikazal in obrazložil naš član, kirurg, primarij, dr. Ciril Triler. Predavatelja zdravnika dnevno zdravita sladkorne bolnike, delujeta na preventivi preprečevanja bolezni in sodelujeta tudi z društvi na območju Pomurja.

Sladkorna bolezen po svetu postaja bolezen, ki se hitro širi in ima lahko katastrofalne posledice za zdravje tako odraslih, kot žal že tudi otrok. Dobro je delovati preventivno in vplivati na zmanjšanje vzrokov bolezni že zgodaj.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twelve − seven =

Stran postavil in vzdržuje Madbox