V Lions klubu Ptuj Primus so letos prvič izvedli akciji zbiranja rabljenih očal. Od februarja do konca marca 2021 so zbrali 376 kosov rabljenih očal, ki jih bodo namenili za slabovidne v deželah v razvoju, katerim bi bila sicer očala sploh nedosegljiva.

Zbiranje rabljenih očal je tradicionalna humanitarna akcija Lions Clubs International, največje prostovoljske organizacije na svetu, ki poteka že od tridesetih let 20. stoletja. Akcija vrsto let poteka tudi v Sloveniji, koordinira pa jo Lions klub Ljubljana Trnovski zvon. Akcijo čez celo leto izvajajo številni slovenski Lions klubi, na Ptuju pa so jo letos prvič organizirati tudi v Lions klubu Ptuj Primus.

Namen akcije je bil zbrati čim več rabljenih korekcijskih in sončnih očal (tudi sončnih korekcijskih očal) za slabovidne v deželah v razvoju, ki so jim očala sploh nedosegljiva.

»Velikokrat se zgodi, da ne vemo kam z rabljenimi očali, zato smo v klubu želeli ljudi spodbuditi in jim dati priložnost, da skupaj pomagamo tistim slabovidnim, ki jim bodo donirana očala olajšala življenje. Letošnja akcija je potekala od februarja do konca marca 2021.« meniji v klubu.

Zbirna mesta na katerih so lahko ljudje oddali svoja očala na Ptuju so bila v enotah Lekarn Ptuj, Optiki Kuhar in Optiki Oftalmos. Na pobudo zbiranja rabljenih očal so se odzvali tudi v nekaterih organizacijah (Vrtec Ptuj, Lekarna Toplek, Dom upokojencev Ptuj s svojimi enotami, OŠ Olge Meglič) in podjetjih (TPV Prikolice, Flenco, Novo-Tech). Nekaj očal so prispevali tudi člani Lions kluba Ptuj Primus in Lions kluba Slovenska Bistrica.

Na vseh zbirnih mestih, v organizacijah in podjetjih se je tako zbralo 376 kosov očal. Zbrana očala bomo poslali Lions klubu Ljubljana Trnovski Zvon, kjer jih bodo še enkrat pregledali in jih poslali v Le Havre (Francija), enega od štirih Lions zbirnih centrov v EU. Tam jih bodo očistili, obnovili in nato poslali naprej v manj razvite dežele. Člani so k akciji prispevali 15 ur prostovoljnega dela.

Ob tej priložnosti se zahvaljujejo vsem ljudem, organizacijam in podjetjem, ki so se odzvala našemu povabilu.

Majhna dejanja prijaznosti nas delajo boljše ljudi.

Več o akciji na spletni strani Lions klub Ptuj Primus.

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

12 − 6 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox