Dragi Lioni,

naša lions energija ponovno žari. Še posebej smo ponosni na vse lione, ki aktivno pomagate v teh resnično posebnih okoliščinah. Včeraj smo dobili še drugi del pošiljke, 10.000 zaščitnih mask, ki jih bomo podarili tistim, ki jih najbolj potrebujejo: Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, Domu počitka Metlika, Domu starejših občanov Predvor, VDC Kranj, Domu starejših občanov Ljutomer, Domu upokojencev  Danice Vogrinec Maribor, Domu starejših občanov Horjul in prostovoljcem, ki pobirajo Donirano hrano. Bravo aktivna krizna skupina na distriktu, izpostavljamo tri: Igor Bordon, Aleš Lipnik in Nelson Šorgo, ki so se zaslužni za izjemno hitro in učinkovito pomoč!

To pa ni bila edina lepa novica tega tedna. Razveselili so nas člani Lions kluba Celje Keleia, ki z velikonočnimi paketi obdarili več kot 1500 ljudi, skupno 336 družin, od tega kar 786 otrok. Velikonočne pakete so pripravili skupaj z drugimi organizacijami. Kako je akcija potekala, si lahko preberete in ogledate na naši spletni strani. Bravo Lioni!

Razveselila nas je tudi akcija članov Lions kluba Trbovlje, ki pomaga pri pripravi toplih obrokov socialno ogroženim družinam. Dobrodelni so bili v Lions klubu Ljubljana, ki je doniral sredstva organizaciji  v lokalnem okolju, ki osebam z nizkim socialno-ekonomskim statusom omogoča tople obroke in se v času epidemije covid-19 srečuje z dodatnimi finančnimi izzivi.

Priprava hrane v restavraciji Govinda in odvoz v Varno Hiso

Izjemna pridobite je v tem času delovanje projekta Donirana hrana, ki jo vodi Zdene Podlesnik. Kljub temu, da je zaradi epidemije manj izvajalcev (postali so člani civilne zaščite ali so v karanteni), je količina hrane, tam kjer se prevzema, enaka ali še več kot doslej. Lions Zdene izpostavlja: »Posebej je pohvalno, da so naši donatorji prisluhnili potrebam in donirali ne samo hrano, ampak tudi higienske potrebščine in prehrano za živali.«

Veseli smo vaših številnih informacij o vaših virtualnih srečanjih. Takšna je bila tudi naša seja kabineta, ki jo je to soboto, 4. aprila, sklicala naša guvernerka Nadja Pahor Bizjak. Guvernerka je na seji poudarila, da je izjemo ponosna na vse aktivne Lione in Leo, ki v teh kriznih časih pomagajo na različne načine. Sama spodbuja delovanje distrikta na različne načine in kot vidimo tudi iz tega novičnika, ji to odlično uspeva.

Na seji so conski predsedniki predstavili dejavnosti in aktivnosti po Sloveniji, pooblaščenci pa smo poročali o rednih aktivnostih. GAT skupina pa je pripravila usmeritve na podlagi dosedanjega obveščanja članstva. Usmeritve naše pooblaščenke za GST, Brede Pečovnik, o tem, kako lahko pomagamo, so zelo dobrodošle za vse nas. Ob tem vas še obveščamo, da bo 14. aprila potekalo online izobraževanje za vse bodoče predsednike na temo ZOOM online aplikacije. Več informacij pošljemo klubom v prihodnjih dneh.

Dragi Lioni, želimo vam obilo zdravja in neprecenljivih trenutkov v varnem zavetju vašega doma!

OBJEM

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox