Guvernerka Nadja Pahor Bizjak se je 19. septembra 2019 udeležila Slavnostne akademije ob 100 letnici organizirane oskrbe za slepe in slabovidne na slovenskem. Ob tej priložnosti se je direktorica Centra IRIS Katjuša Koprivnikar s posebnim darilom zahvalila članicam in članom Lions klubom in Leo klubov za dolgoletno sodelovanje in humanitarno podpori Centru ter slepim in slabovidnim otrokom in mladostnikom.

Center Iris je s svojimi učenci pripravil prav poseben program, ki se je dotaknil vseh. Vodstvo Lions Slovenije pa dal dodaten zagon za dobrodelnost.

Akademije se je udeležil tudi prejšnji guverner Branko Dolec z ženo, pooblaščenec za slepe in slepovidne Igor Miljavec in koordinator za LCIF.

SPOMNIMO: Prejšnji guverner Branko Dolenc v imenu Lions Zveze Slovenije vodi Odbor za zgodnjo obravnavo slepih in slabovidnih otrok . Skupaj s Centrom Iris smo Lioni pred dvema letoma začeli projekt Lions za zgodnjo obravnavo slepih in slabovidnih predšolskih otrok. S pomočjo lastnih sredstev in s sredstvi pridobljenimi iz LCIF in ALC želimo dvigniti raven obravnave najmlajših in jim zagotoviti kakovostnejšo oskrbo tako v samem centru kot tudi v domačem okolju. 

Stran postavil in vzdržuje Madbox