Posebnost OBJEMA je bil tudi 100 km dolg maraton. Dan pred dogodkom so namreč 4 maratonci startati na 100 km, vsak km za 1 leto lionizma, in točno ob 12. uri so pritekli v Ljubljano, pred mestno občino: 

 • iz Kopra Sara Kavčič in Ambrož Jakop,
 • iz Slovenj Gradca Sonja Leskovar in Mitja Volčanšek.

Vsi so v cilj pritekli ob bučnem aplavzu še vedno polni energije.

  Na ulicah so lioni predstavili svoje dobrodelne aktivnosti, lokalno kulinariko in za 4 ure popolnoma preplavili staro mestno jedro, saj se jih je zbralo več kot 500. V okviru mimohoda so se sprehodili po mestnem središču in v modro rumenih majčkah pozdravljali mimoidoče, predstavljali največje dobrodelno gibanje ter doživeto praznovali do simbolnega objema. Na ulicah ni manjkala niti posebna maskota levčke, ki je bil prava atrakcija za najmlajše. Na odru pred mestno hišo so nastopili:

  • harmonikaša Miha Debevec in Robi Novak,
  • pevec Aleksander Novak
  • reper Trkaj
  • kontra tenor Žiga Lakner
  • kantavtor Milan Kamnik,
  • Prekmurski pozvačin s harmoniko

  Med nastopi je potekala razstava  mednarodnega natečaja Plakat miru, podelili so priznanje letošnjim finalistom – osnovnošolcem, ki so skupaj ustvarjali  veliki skupen Plakat in ga na koncu predstavili pred mestno hišo. Skupaj so jih Lionsi do sedaj vključili že več kot 9000.

   

  Vse zbrane, ki so bili pravi magnet za turiste, sta pozdravila župan MOL Zoran Janković in guverner Zveze Lions Kubov Slovenije Gregor Pajić. Prav posebno poslanico miru je prebral Alen Kobilica.

  Sledil je vrh dogodka, nabitega s čustvi in neverjetno energijo: velik simbolni OBJEM OB ZVOKIH POSEBEJ ZA OBELEŽITEV 100 LETNICE NAPISANE PESMI – OBJEM V IZVEDBI Gala Gjurina in Tinkare Kovač. VIDEO SPONTANEGA OBJEMA:

  https://www.facebook.com/LionsIzolaIsola/videos/1166606363465893/

  Pesem OBJEM: https://www.youtube.com/watch?v=A9Wd5gjtLSY

  Dogodek, ki bo še vrsto leto odzvanjal v Sloveniji in lionizmu, je presegel vsa pričakovanja. Nataša Benčič, vodja organizacijskega odbora je po dogodku povedala: “Takrat, ko smo snovali Objem, smo si seveda želeli dan, na katerem bi  se Lionsi ob 100 letnici svoje humanitarne zgodovine lepo predstavili in pokazali, da smo skupaj zmoremo več. Da pa bomo z dogodkom zaradi njegove sončnosti, sproščenosti, tako izjemnega odziva vseh Lions in Leo klubov, tekačev, glasbenikov, vseh naših  ambasadorjev objema  in  velikega obiska mimoidočih, ta dan z velikimi črkami zapisali v svojo zgodovino…ne, na to niti pomisli nismo. Objem kot dogodek se je zares utrdil kot misel, da je njegova moč neverjetna, da je objem res pot od mene do tebe.” Lionsi smo dogodku dodali tudi humanitarno noto in zbrali na stojnicah več kot 7180 EUR; ki bo v celoti namenjen slepim in slabovidnim.

   

  FOTOGRAFIJE DOGODKA SI LAHKO OGELDATE NA SPODNJIH POVEZAVAH:

  1. Objem – Praznovanje stoletnice – Slike Ubald Trnkoczy: 

  https://photos.google.com/share/AF1QipNOeZDHX9o42_qFaBG8u40SSE4cWv-FF_o91-wZazdsRgnh2HKuh1xt6dBUeJsYYQ?hl=sl&key=ai1KdFp3Y1c2NVozUS1hNkhtSlNjaUF4RTdCLTF3

  2. Objem – Praznovanje stoletnice – Slike BOBO: https://photos.google.com/share/AF1QipM-JadYKL64vUKPqdoqIYfuXArfTqbpuvph1TO83vM0DwOgD9yIp7iOxf7XkPYi8Q?hl=sl&key=bHYway03dzhJU2ZWVTNKZG1kblowWWJqRUh1NTFR

  V dneh dnevih smo preplavili tako medije kot družbena omrežja. Guvnerner je bil gost tako v Odmevih na TV SLO in 24 ur Zvečer na POP TV. Naš glas dorodelnosti se je razširi tudi čez naše meje, saj so bili z naši številni tuji gosti: mednarodna direktorica Elisabeth Haderer, Lionsi iz Hrvaške, Makedonije in mnogi drugi.

  Kategorije: Novice

  Stran postavil in vzdržuje Madbox