Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

VABILO na LIONS dobrodelno HOJO PO BOVŠKIH POTEH

19. 9. 2020 @ 9:00 - 17:00

Lions klub Kobarid Soča vas 19. septembra 2020 vabi prvi večji pohodniški dobrodelni dogodek, ki so ga poimenovali LIONS DOBRODELNA HOJA PO BOVŠKIH POTEH.

V sodelovanju s Športnim društvom Bovec maraton, Javnim zavodom za turizem Dolina Soče in Sončnim Kaninom, bodo člani Lions kluba Kobarid Soča organizirali vodeno hojo po bovških poteh. Ker gre za individualno oziroma hojo v manjših skupinicah, z zagotavljanjem ustrezne medsebojne razdalje, tudi z vidika izvajanja priporočil NIJZ ne vidimo ovir. Kljub vsemu je predvsem za vstopanje v zaprte prostore treba imeti pri sebi zaščitno masko.

Trasa je zasnovana tako, da vam niti za trenutek ne bo dolgčas, pohajali pa boste po odsekih Julijana traila, Alpe Adria traila, Poti miru in Soške poti. Torej boste pri tej hoji doživeli delček lepot vseh štirih atraktivnih poti. LIONS DOBRODELNA HOJA PO BOVŠKIH POTEH je tudi sestavni del Festivala pohodništva Dolina Soče 2020, PODROBNEJŠE INFORMACIJE O TRASI PA NAJDETE TUKAJ

Začetek poti je 12. septembra, ob 9.00 pri Kaninskih legendah pri A postaji kaninske žičnice, nato sledil pot nad Bovcem do vojaškega muzeja na prostem v Ravelniku, nadaljevali v Vodenca, kjer bosteo prečkali reko Koritnico. Pot se nato vije po idiličnem okolju ob reki Soči do brvi Breka, kjer boste po brvi preko slikovitih korit prečkali smaragdno lepotico Sočo, nadaljevali pot do Čezsoče in se po Rogarjevi poti preko letališča vrnili na izhodiščno točko, kjer bodo pridni delavci Sončnega Kanina vsem udeležencem postregli slasten golaž.

Seveda gre za dobrodelno hojo, zato se bodo zbirali dobrodelne prispevke! Za odrasle udeležence 15€ po osebi, za otroke do 16 leta starosti pa po 5€.

Vsa zbrana sredstva bodo namenjena OŠ Franceta Bevka – Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami Tolmin, in sicer za nakup specializiranih pripomočkov, ki bodo služili za rehabilitacijo tudi starejših učenk in učencev posebnega programa vzgoje in izobraževanja, ki se na tej šoli šolajo do 26. leta. V Podružnični šoli za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami se letos šola 31 učenk in učencev s posebnimi potrebami. To so otroci z lažjo, zmerno, težjo in težko motnjo v telesnem in duševnem razvoju, in sicer iz Občin Bovec, Kobarid in Tolmin, od koder smo združeni tudi člani LIONS KLUBA KOBARID SOČA.

Prijave na Lions hojo po bovških poteh zbiramo do najkasneje 15. 9., in sicer na elektronski naslov lions.soca.kobarid@gmail.com .

 

Po navodilih NIJZ pa je treba v prijavi navesti:  ime, priimek in telefonsko številko udeležencev.

 

Dobrodelni prispevek lahko plačate ob prihodu na izhodiščno točko, seveda pa bomo veseli vsakega nakazila tudi s strani tistih, ki se hoje ne boste mogli udeležiti, a bi vseeno radi pomagali zbrati dovolj sredstev za prej omenjeni namen. Poljubno vsoto lahko nakažete na:

 

LIONS KLUB KOBARID SOČA

SI56 0475 3000 0519 339

Koda namena: CHAR

Namen: LIONS DOBRODELNA HOJA PO BOVŠKIH POTEH

 

PRIČAKUJEMO VAS TOREJ 19. SEPTEMBRA, OB 9.00, PRI KANINSKIH LEGENDAH,

 OB A POSTAJI KANINSKE ŽIČNICE!

 

Za dodatne informacije sta vam na voljo telefonski številki:

Aleksander Kravanja: 040 466 900 ali Milan Štulc: 041 714 080

 

POMAGAMAO-WE SERVE!

 

P.S. V primeru, da bi prišlo do zaostritve ukrepov za zajezitev koronavirusa, bomo dogodek prestavili oziroma odpovedali, o tem pa obvestili na tej spletni strani!

Podrobnosti

Datum:
19. 9. 2020
Čas:
9:00 - 17:00