Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

Tečem da pomagam – Celje 2019

2. 6. 2019 @ 9:00 - 13:00

V Celju bo dobrodelna prireditev »Tečem, da pomagam« potekala v nedeljo, dne 2. junija 2019, od 9h do 13h na Špici ob Savinji.

Tek na 6 km se bo začel ob 9:30 uri, sledila pa bo hoja oziroma tek na 3 km, v katerega bo vključen tudi obisk parka za slepe in slabovidne na posestvu Šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje (Vrtnarske šole v Celju).

Tek na 6km bo imel tekmovalni pridih, saj bomo merili čas in tudi podelili nagrade najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v posameznih kategorijah. Prijave na tek so možne pol ure pred tekom na Špici. Naj poudarimo, da je osnovna želja organizatorjev, da se udeleženci teka ali hoje bolje spoznajo z življenjem slepih, slabovidnih, gluhih in naglušnih ter paraplegikov. Ravno zaradi tega bodo od 10:30 ure dalje potekale različne delavnice kot so Tek z zavezanimi očmi, Hoja z belo palico, prikaz brajeve pisave in predstavitve različnih društev. Poleg tega smo pripravili tudi bogat srečelov.

Dobrodelni prispevek za tek na 6km je 10€, v štartnini udeleženci prejmejo buff-večnamenski trak ali majico. Za pohod in ogled parka slepih je prispevek 5€ za odrasle in 2€ za otroke.

NAMEN: Zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena posodobitvi parka za slepe, ki je edini tovrstni v Sloveniji in celo širše. Zbrana sredstva bomo namenili obeležitvi rastlin v parku z brajevo pisavo, da bodo slepi in slabovidni obiskovalci parka lahko spoznavali rastline v parku na sebi prijazen način.

Podrobnosti

Datum:
2. 6. 2019
Čas:
9:00 - 13:00
Dogodek kategorije:
, ,
Dogodek Tags:
, , , ,

Organizatorji

Lions klub Celje
Lions klub Celje Mozaik
Lions klub Celje Keleia
Leo klub Celjski vitezi Celje
Leo klub Mavrica Celje
Lions klub Žalec

Prizorišče

Celje “na Špici” Kajak Kanu Klub
Kettejeva ulica
Celje, 3000 Slovenija
+ Google Map
Stran postavil in vzdržuje Madbox