Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je že bil izveden.

DOBRODELNI TURISTIČNI LIONS RALLY 10 MOSTOV KRKE

28. 9. 2019 @ 10:00 - 17:00

LIONS KLUBI, prijatelji in člani Rotary klubov, vabimo vas na NA DOBRODELNI TURISTIČNI LIONS RALLY 10 MOSTOV KRKE

LIONS Vabilo 10 MOSTOV KRKE – dobrodelni turisticni lions rally LK Ljubljana Barje 28.09.2019-1

Sedaj že tradicionalni turistični rally, na katerem si gremo pogledat čudovite okljuke Krke in zanimive kraje ob njeni levi in desni strani.
Vabimo vas, da se nam 28.09.2019 pridružite na rallyju, na katerem lahko sodeluje vsak, ki tudi sicer vozi avto. Brez skrbi, gre ta turistični rally, ne bomo dirkali po cestah, upoštevali bomo vse predpise in po cesti vozili tako, kot tudi sicer – varno in preudarno. Na postankih pa se bomo družili in opravljali spretnostne preizkušnje. Potna knjiga, narejena po vseh pravili rally tekmovanj nas pelje po čudovitih (in za marsikoga neodkritih) poteh.
Letos bo še manj kilometrov, pa zato več postankov. Štartamo izpred TPV (kjer je tudi prva preizkušnja) pa potem čez 10 mostov Krke, skoraj do izvira. Ogledali si bomo Hudičev turn v Soteski, zelo lepo ohranjen in romantičen turn, kjer so se gosposke dame zelo rade zadrževale. Okoličani še danes govorijo, da je ime dobil po »čudnih rečeh, ki so se v turnu dogajale, vključno z razvratnim smehom, ki je prihajal od tam« in puščal v domišljiji ljudi veliko prostora. Prav zato se imenuje hudičev. Od tam pa gremo naprej in kot vezalke skažemo čez Krko, vsakič iz strani, ki ponuja čudovite vedute (Žužemberk … , oh, iz spodnje strani je čudovit!), pa Dvor s talilnico železa in za konec – domačija, kjer so snemali Reko ljubezni. Tudi, če niste gledali serije; domačija je kot češnja na torti, morate jo videti.
Več podrobnosti: Prihod 9.30 na parkirišče pred TPV, Kandijska cesta 60, Novo mesto, kjer bomo opravili »verifikacijo«, spili kavo, se okrepčali in pripravili na štart prvih vozil, ki bodo odpeljali po začrtani trasi. Štart: ob 10:00! Prva vozila gredo na pot pol ure kasneje, potem pa si sledimo v razmaku 1 minute.
Kdo lahko sodeluje: Člani Lions klubov, njihovi prijatelji in vabljeni, ki imajo vozilo z urejenimi dokumenti in veljavnim vozniškim dovoljenjem. (Vozniška in prometna sta pogoj). Vsako vozilo predstavlja posadka, sestavljena iz voznika in sovoznika. Sopotniki so prav tako vabljeni, vendar v tekmovanjih ne sodelujejo.
Hrana: zajtrk pri TPV, mala malica okoli Dvora, zaključek pa je predviden na domačiji Reka ljubezni, kjer bomo pripravili jed na žlico (tako za mesne, kot vegi), zraven pa še manjše presenečenje.
Donacija: priporočljivo 70 EUR na vozilo, (35 EUR na posameznika, voznik + sovoznik), sopotniki 25 EUR; šoloobvezni sopotniki 10 EUR.
Podjetja, ki bi želela prijaviti svoje vozilo, kot podjetje 120 EUR. Možnost sponzorskih objav v gradivih, delitev promocijskega materiala. Za to opcijo me prosim kontaktirajte.
PRIJAVE: na mail: ales.polajnko@tend.si
Več informacij: Aleš Polajnko, M:04170726
Lions klub Ljubljana Barje,
Dunajska cesta 114,
1000 Ljubljana,
Predsednik Lions kluba Ljubljana Barje
Aleš Polajnko
Direktor rallya

Podrobnosti

Datum:
28. 9. 2019
Čas:
10:00 - 17:00