Lions klub Konjice Vita deluje že 5 let

Članice Lions kluba Konjice Vita – trenutno jih je enaintrideset – se povezujejo v prostovoljno dobrodelno društvo, ki je del velike Lions družine znotraj mednarodne organizacije Lions Clubs lnternational (LCI)Pri svojem delovanju si – z dobrodelnimi aktivnostmi – prizadevajo pomagati tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, pri čemer se osredotočajo predvsem na starejše iz lokalnega območja Dravinjske doline.

Pomagajo z lastnim delom in prizadevanji ter z organizacijo dobrodelnih aktivnosti za zbiranje finančnih ali materialnih sredstev, ki jih v celoti namenjajo pomoči ranljivim skupinam ter socialno šibkejšim posameznikom, družinam ter skupinam. Z nujnimi življenjskimi potrebščinami, kot so hrana, kurjava, zdravila … se osredotočajo na starejše, seveda pa prisluhnejo in poskušajo pomagati vsakomur, ki se obrne na njih.

Sledijo osnovnemu cilju lionizma, ki je pomagati vsem, ki so pomoči potrebni. Vite to počnejo s pomočjo dobrih ljudi, ki obiščejo njihove akcije ter s finančnimi ali materialnimi sredstvi podprejo njihova prizadevanja. Dobrodelna sredstva zbirajo z različnimi dobrodelnimi aktivnostmi, v katere vlagajo svoj čas, znanje, delo in sredstva. Med tradicionalnimi dobrodelnimi akcijami, ki postajajo vse bolj poznane in obiskane v lokalnem okolju in širše, so Martinova in Miklavževa stojnica ter stojnicah na Konjiškem maratonu.

Vsako pomlad organizirajo dobrodelno Gregorjevo večerjo in Eko pohod, namenjen skrbi za naravo. V božičnem času obdarujejo starejše, se igrajo tombolo s stanovalci Lambrechtovega doma v Slovenskih Konjicah, zbirajo lase za izdelavo lasulj za otroke z rakom, pletemo Rokavčke – Pomagavčke za osebe z demenco …

Med najodmevnejše in najzahtevnejše akcije v petih letih delovanja kluba zagotovo sodi projekt »Pomoč za družino Dolar«, kjer so ob pomoči številnih srčnih ljudi, donatorjev, obrtnikov pomagale družini Dolar iz Stranic do novega doma in s tem do »človeka vrednih« življenjskih pogojev. V zadnjih dveh letih največ pozornosti in energije namenjajo dobrodelnim aktivnostim v okviru projekta »Otroci rešujejo življenja«.

V preteklem lionističnem letu so z izjemno podporo lokalnega okolja – tako posameznikov kot tudi podjetij – zagotovile potrebna finančna sredstva za nakup vadbenih lutk in AED defibrilatorjev – trainerjev za sedem šol v lokalni skupnosti, medtem ko v letošnjem letu projekt nadaljujejo z izobraževanji učiteljev in drugih zaposlenih na šolah, na katerem jih najprej učijo temeljnih postopkov oživljanja, nato pa uporabe vadbenih lutk in AED defibrilatorjev  – trainerjev za poučevanje učencev in dijakov. 

»To leto v juniju velikim ponosom praznujejo 5. obletnico Lions kluba Konjice Vita. S skupnimi močmi in mnogimi prostovoljnimi urami so pomagale številnim ljudem v stiski in izvedle več izjemnih projektov. Vite, kot se imenujejo same, so v tem času stkale močne vezi, ki jim dajejo zagon za prihodnje dobro delo in pomoč tistim, ki jo potrebujejo«, je pet let delovanja sklenila Nadja Punčuh, aktualna predsednica Lions kluba Konjice Vita.

Seveda jim ne manjka zamisli in načrtov za v prihodnje. Za začetek so podprle projekt »Donirana hrana«, ki ga ob 20. obletnici ustanovitve začenja Lions klub Konjice. V sodelovanju s humanitarnimi in dobrodelnimi organizacijami v lokalnem okolju bodo od letošnjega maja družinam in posameznikom iz socialno šibkega okolja pomagali s paketi hrane ter hkrati zmanjševali količine zavržene hrane.

Drage Vite, čestitke za 5 let. Veselimo se vaših aktivnosti tudi v prihodnje. #pomagamo #povezani

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox