USPEŠNA SKUPNA AKCIJA MARIBORSKIH LIONS KLUBOV

Premagali so 24 stopnic za Vidovo svobodo!

Vid je dvajsetletni fant, ki je po padcu z mopedom postal paraplegik. Pred padcem je bil eden izmed prostovoljcev, ki so ob lanskih poplavah pomagali na terenu. Aktiven fant, poln življenja, ki pa mu je nesrečen trenutek popolnoma spremenil življenje.

Vid oziroma njegovi starši, morajo do njegovih bivalnih prostorov vsakič premagati 24 stopnic. Si lahko zamislite, kako poteka njihov vsakdan? Vid je potreboval pomoč, zato so vsi trije mariborski Lions klubi združili moči in pričeli z akcijo zbiranja sredstev za nakup dvigala po stopnicah.

V slabe pol leta so organizirali dobrodelni dogodek, poiskali donatorje, nato izbrali izvajalca in končno je v soboto, 17. februarja 2024, napočil nepozaben dan. Vid je dobil nazaj kanček svoje neodvisnosti in svobode. Dobil je stopniščno dvigalo, ki bo tako njemu, kot njegovi družini olajšalo težak vsakdan. Sredstva za nakup dvigala so bila zbrana s pomočjo LK Maribor, LK Maribor Piramida, LK Maribor Zarja, ki je bil tudi pobudnik in glavni nosilec akcije.

Ko začutimo neizmerno hvaležnost in ko srce zatrepeta ob pogledu na radost v očeh, se ponovno zavemo, da naša dejanja resnično spreminjajo svet na bolje in vlivajo upanje v lepši vsakdan.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox