Lions klub Nova Gorica je 21. 1. 2024 imel slavnostni dogodek. Praznoval je trideseto obletnico ustanovitve. Ponosni na jubilej so proslavili v krogu članov kluba, družine in prijateljev. Prisotni so bili ustanovni člani kluba Mihael Demšar, Stojan Volčanšek in Dušan Ambrožič. Žal se ustanovni član in prvi predsednik kluba Vasja Klavora zaradi bolezni dogodka ni mogel udeležiti. Ustanovni član Dušan Ambrožič je orisal pot kluba in poudaril, da so, čeprav ne v velikem članstvu, pa v srcu vedno in povsod predani lionizmu. Iz njihovih vrst so nastali tudi novi klubi, ki že in še bodo širili dobodelnost pomoči potrebnim.

Posebno čast in pozornost jim je s svojo udeležbo namenila guvernerka mag. Breda Pečovnik. V izredno čustvenem govoru nas je pohvalila, da idejo lionizma že tri desetletja negujemo in širimo v lokanem in širšem okolju. Ob tej priložnosti je ustanovnim članom kluba podelila posebna priznanja in zahvalo, predsedniku Trojerju pa izročila darila- kot je poudarila za dobroto in življensko moč. Člani kluba pa so guvernerki podarili sliko akademskega slikarja Rafaela Nemca.

Pobrateni klub Cividale del Friuli Manzano je klubu še posebej zaželel novih, uspešnih poti, da bodo z nesebičnostjo nadaljevali humanitarne cilje lionizma.

Ob zdravici so nazdravili na naslednjih trideset let.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox