Predsednik Lions kluba Škofja Loka Damjan Mohorič in sekretarka Lions kluba Prilep Vesna Pacanoska sta si v nedeljo, 28. januarja 2024, izmenjala listini o pobratenju. Svečani dogodek s skupnim kosilom je potekal v restavraciji Na vasi v Zmincu. 

Slika 1: Škofjeloški lionsi so v minulih dneh gostili kolege iz severnomakedonskega Prilepa, s katerimi so v nedeljo v Zmincu podpisali listini o pobratenju. Podpisala sta ju predsednik LK Škofja Loka Damjan Mohorič in članica LK Prilep Vesna Pacanoska (na sredini) / Foto: Klara Mrak, Gorenjski glas

Ideja o pobratenju je zorela dalj časa. Začetek sega v leto 2022, ko je Vesna Pacanoska, tedanja guvernerka Distrikta 132, obiskala klub kot gostja tedanjega slovenskega guvernerja Nina Maletiča. Že prvo srečanje je bilo zelo prijateljsko, toplo in sproščeno. Na osebno povabilo Vesne Pacanoske sta se člana kluba Mirjam Jezeršek in Aleš Bizjak udeležila Nacionalne konvencije ob zaključku njenega mandata v Prilepu. Prijateljstvo, ki se je tako spletlo med kluboma, pa so zdaj okronali s pobratenjem. 

Člani Lions kluba Prilep Vesna Pacanoska, Pece Petreski, Dragica Markoska Ivanovska in Sasko Cupetreski, so bili tokrat gostje na velikem dobrodelnem koncertu »Pomagajmo skupaj«.  

Na brniško letališče so prileteli v soboto zjutraj, loški lionsi pa so jih gostili do torka zjutraj, ko so se vrnili v Skopje. Med drugim so obiskali Sv. Jošt, Bled in Radovljico, ogledali so si znamenitosti Škofje Loke, v ponedeljek pa so obiskali še slovensko prestolnico, kjer jih je sprejela guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129, mag. Breda Pečovnik. 

Slika 2: Sprejem članov Lions kluba Prilep in Lions kluba Škofja Loka pri guvernerki Zveze Lions klubov Slovenije, distrikta 129, mag. Bredi Pečovnik /Foto: Mirjam Jezeršek

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox