Na 19. Lions Obarjadi Ptuj 2024 je sodelovalo 21 tekmovalnih skupin in tri podporne skupine.

Na 19. Lions Obarjadi Ptuj 2024 zbrali rekordnih 36.895 evrov

Lions klub Ptuj je tradicionalno karnevalsko kulinarično prireditev organiziral že devetnajstič. Gre za družabno in dobrodelno akcijo, v kateri se skupine lokalnih gospodarstvenikov, politikov in ostalih Ptujčanov med seboj pomerijo v kuhanju najboljše obare, izkupiček pa gre v dobrodelne namene.

Zbrane tekmovalne skupine so se pomerile v kuhanju obare na Novem trgu. Številni obiskovalci so jo tudi pokušali. Že od jutra se je na Ptuju veliko dogajalo na mestnih ulicah in mesto je res zaživeli v predpustnem rajanju.

Igor Kolar, Lions klub Ptuj, vodja Lions Obarjade: »19. Obarjada je spet pokazala svoje razsežnosti. Sodelovalo je 21 tekmovalnih skupin in 3 skupine, ki so nas podprle. Prvič v zgodovini Obarjade se je zgodilo, da smo od obiskovalcev zbrali več sredstev kot od prijavnin. Skupaj smo danes zbrali 36.895,00 EUR. To je novi rekord. Danes se je tukaj zbralo okrog 8000 obiskovalcev. Prvo mesto med obarami sta zasedli ekipi Resede in MCK Markovci, drugo Javne službe Ptuj in Občina Markovci in tretje Komunalno podjetje Ptuj.«

Prireditev so obiskali številni lions in leo člani iz vse Slovenije. Udeležila se je je guvernarka Lions Slovenija mag. Breda Pečovnik, prvi viceguverner Vladimir Bahč, drugi viceguverner Vlado Gobec in številni drugi. Pridružila se je delegacija Lions Hrvaška iz NCLC Millennium Varaždin, LC Zagorje Zabok in LC Agram Zagreb.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox