Obisk hrvaškega Zagorja v okviru po novoletnega srečanja Lions kluba Konjice

Obisk se je začel v soboto 10.2.2024 z ogledom kmetije Cesarec, www.opgcesarec.hr, kjer so jih pozdravili z dobrodošlico in tradicionalnimi zagorskimi dobrotami. Degustirali so njihovo večkrat nagrajeno bučno olje in druge domače izdelke.

Sledil je ogled spektakularne Kmečke vstaje v Donji Stubici, ki se ga je udeležilo več tisoč obiskovalcev www.seljacka-buna.com. Nato so si ogledali najbolj znano Marijansko svetišče na Hrvaškem, Marija Bistrica www.svetiste-mbb.hr, Večer pa zaključili na večerji v Vili Vladimir, kjer jih je pozdravil župan Marije Bistrice, Josip Milički in povedal,  da se veseli tudi prihoda  Oliverja Tiča,v sklopu njegove poti prijateljstva, ko bo aprila letos potoval proti Grad Biograd na Moru na Slovenski vikend in se ustavil tudi pri njih.

V nadaljevanju so prisluhnili glasbenemu nastopu priznanega zagorskega jazz pianista Jurice Vugreka, ki je tudi tajnik Lions kluba Zagorje. Druženje ob odlični hrani in glasbi je potekalo pozno v noč.

Celoten program obiska seje odlično odvil pod vodstvom predsednika LK Konjice Emila Martinška v sodelovanju z prijatelji lioni iz Lions klub Zagorje, ki jih vodi predsednik Božidar Krajnik in njihov conski predsednik Robert Kuščar. Obisk je bil zasnovan kot druženje članov več Lions klubov, saj so se pridružili člani hrvaških klubov, Lions kluba iz Rogaške Slatine in Lions klub Ptuj Primus ter Občina Slovenske Konjice.

Bilo je čudovito prijateljsko druženje, zato se veselijo podobnih srečanj tudi v prihodnje!

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox