Članice Lions kluba Dobrovo so želele, da ima vsako klubsko druženje tudi dodatne vsebine, ki prinašajo nova znanja in ob katerih postane druženje prijetnejše, hkrati pa je to “dogodek”. V januarju so tako pripravili pokušino penin in šampanjcev. Strokovna presoja in izbor sta bila prepuščena sommelieru Ivanu Peršolja. Ker je Ivan zbolel je predstavitev v celoti vodil Silvan Peršolja direktor kleti Brda. Vsi udeleženci so prejeli ocenjevalne pole ter ocenjevali so po lastnem okusu. V prvem delu penine po metodi charmat, v drugem penine po klasični metodi in v tretjem šampanjce. Drugi del je bil povsem “slep”- vse steklenice so bile enako ovite , penine pa točene v določenem vrstnem redu. Večer je bil lep, druženje prijetno, naše penine pa odlične, kar dokazuje velika enotnost tudi pri ocenjevanju “slepih ” vzorcev.
Zbrali so nekaj dobrodelnih prispevkov in se odločili, da bo naslednje srečanje ” kulturno Valentinovo”, nam je zaupala predsednica LK Dobrovo Maja Pavlin Klemenc