V torek 23. 1. 2024 so vsi trije mariborski Lions klubi Lions klub Maribor Zarja, Lions Club Maribor in Lions Club Maribor Piramida širili znanje o možnostih in pomenu pomoči nemočnim, neozdravljivo bolnim in svojcem, na delavnici Last aid – zadnja pomoč. Predavanje je imela članica LK Maribor Zarja, specialistka anesteziologinja dr. @Nevenka Krčevski Škvarč.

Nevenka je ustanoviteljica Inštituta za paliativno medicino in oskrbo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, ustanoviteljica Enote za paliativno oskrbo v UKC Maribor, članica Evropskega združenje za zdravljenje bolečin in Evropskega združenje za raka, ki pa je na samem začetku predavanja povedala, da vse titule ne pomenijo nič, če nimaš velikega srca.

S predavanjem so se seznanili z informacijami in pridobili znanje, ki je zelo dobrodošlo v življenju, posebej na področju, ki je najtežje za vsakega, ko se neposredno sreča z boleznijo ali smrtjo svojih bližnjih.

Slovenija je v projekt Last Aid International vključena od maja 2019. Nosilec projekta je Inštitut za paliativno in medicinsko oskrbo Univerze v Mariboru. Last Aid pomaga zagotavljati boljšo in bolj kakovostno oskrbo kronično, dolgotrajno in neozdravljivo bolnih, tako da opolnomoči čim večje število ljudi – inštruktorjev za pomoč svojcem.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox