Pomoč ob poplavah / Miklavževa stojnica 2023 / Novoletno obdarovanje starejših

Članice Lions kluba Celje Mozaik so decembra z donacijo za nakup kombija zaključile veliko akcijo pomoči prizadetim v jesenskih poplavah. Poleg pomoči pri nakupa vozila so pomagale z dodelitvijo dveh štipendij in finančno pomočjo v poplavah prizadetim posameznikom. Zbrale so tudi materialno pomoč in jo razdelile na terenu. Članice so v prvih dneh po poplavah tudi same pomagale pri odstranjevanju posledic na domu pri Lionih iz sosednjih klubov, ki jih je zalila voda. Z osebno, hitro in srčno akcijo se širi Lionizem in utrjuje prijateljstvo med Lioni.

Dobrodelna Miklavževa stojnica, na kateri članice LK Celje Mozaik že 25 let s svojim doma pečenim pecivom zbirajo dobrodelna sredstva, je bila letos drugačna, saj so jo zaradi močnega dežja izvedle kar pri Loreni Hus doma. Vse zbrano Miklavževo pecivo so iz stojnice na hitro prepeljale k Loreni domov, obvestile FB prijatelje in začela se je unikatna domača tržnica, ki je bila hkrati tudi nepozabno druženje članic in prijateljev, podpornikov Lionizma. Rekordni izkupiček akcije je dokaz, da lahko dobra voljo, srčnost in iskren namen pomagati, premosti vse ovire in izvede načrtovani dogodek, kljub oviram, ki se včasih postavijo na pot. Zbrana sredstva so članice namenile za pomoč družinam otrok obolelih z rakom.

Izkupiček koncerta, ki so ga organizirale ob 25. obletnici delovanja kluba »Večer opernih in operetnih arij«, so članice kluba namenile za obdarovanje starostnikov, ki živijo v hudem pomanjkanju, na večinoma odmaknjenih naseljih na območju Celja. Pripravile so 50 paketov z darilnimi boni in različnimi živili, ki jih je doniral Hofer in jih s pomočjo prostovoljcev društva »Starejši za starejše« razdelile med pomoči potrebne. Tovrstno sodelovanje z društvom poteka že nekaj let, saj lahko na ta način dosežejo tudi tiste posameznike, za katere ne izvemo, pa so večinoma najbolj potrebni pomoči. Izjemna hvaležnost in solze sreče prejemnikov so potrditev, da je taka pomoč starostnikom nujno potrebna tudi v bodoče.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox