Lionizem je v Slovenijo, takrat še eno od republik nekdanje skupne države, zanesel Borut Miklavčič. Šest let je bil konzul nekdanje države v Celovcu in se tam spoznal z avstrijskimi Lioni, z njihovo humanitarno naravnanostjo in predanostjo, s spremembami, ki jih lahko tovrstno civilno – družbeno angažiranje v nekem okolju prinese. Z njihovo podporo je idejo Lionizma prenesel med nekaj sorodnih zanesenjakov doma, ki so maja 1990 ob botrstvu Lions kluba Klagenfurt Carinthia ustanovili prvi Lions klub, Lions klub Ljubljana. Borut Miklavčič pa je s tem postal naš prvi slovenski Lion – Pralion.

Jubilant 80-letnik Pralion Borut Miklavčič s posebnim priznanjem guvernerke

Jubilant 80-letnik Pralion Borut Miklavčič s posebnim priznanjem guvernerke

Vse ostalo je zgodovina. Dediščina je bogata. Danes je v Sloveniji 58 Lions klubov, v katerih prostovoljno in nesebično deluje okoli 1.500 članov, prostovoljcev, ki si prizadevajo, da bi bilo vsem bolje.

Borut Miklavčič je še vedno aktiven član Lions kluba Ljubljana. Nedavno je praznoval častitljiv 80. jubilej in ob tej priliki so klubski prijatelji, ki jih v tem mandatu vodi Uršula Zore Tavčar, pripravili slavnostni sestanek. Dodatno težo je srečanju dodal še obisk guvernerke mag. Brede Pečovnik, s prav posebnim priznanjem za njegovo vlogo v slovenskem Lionizmu. Ob tem sta bila s priznanji za 10 in 20 let v Lionizmu nagrajena tudi prof. dr. Igor Bartenjev in Tina Kocijančič.

Hvala in še na mnoga leta, Pralionu Borutu Miklavčiču! Ponosni smo, da si naš član, so še zapisali v Lions klub Ljubljana.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox