In kdo so zvesti Miklavževi pomočniki?

Akcijo že 12 leto zapored organizirajo člani Lions kluba Ljubljana Forum, v sodelovanju z Tonetom Fornezzijem-Tofom, prireditev pa popestrijo člani skupine Čuki z Ribičem Pepetom na čelu. Pridružil se jim je drugi vice guverner Vlado Gobec.

Tako je 5. decembra 2023 otroke, obolele za rakom, ki so se primorani že v ranem otroštvu boriti za svoja življenja in se zdravijo na Hematološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani, obiskal Miklavž, prvi izmed treh dobrih mož, ki razveseljujejo otroke v veselem decembru.

Otroci so svoje želje položili pod smrekico našega kluba že nekaj dni prej. Letos so si najmlajši (od 3 mesecev pa do 3 let starosti) zaželeli nočnih svetilk, malo starejši pa risalnih kovčkov, stojal za knjigo, slušalk in brezžičnih polnilcev.

Miklavževe besede spodbude in skromno darilo je izvabilo široke nasmehe na obrazih otrok. Starši, ki spremljajo male bolnike pa so povedali, da jim vsak žarek upanja in veselja izredno veliko pomeni in polepša negotove bolniške dneve.

Osebni stik skupaj s spodbudnimi besedami je izjemno močna oblika podpore, so poudarili starši obolelih otrok in dodali, da je to je največ, kar jim kdorkoli lahko da v njihovih najtežjih trenutkih.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox