V Sokolskem domu v Škofji Loki je do 26. novembra na ogled razstava mladih likovnih ustvarjalcev iz osnovnih šol na Škofjeloškem, ki so se tudi letos odzvali povabilu Lions kluba Škofja Loka k sodelovanju v sklopu mednarodnega likovnega natečaja »Plakat miru – Upajmo si sanjati«.

Zbrane sta na odprtju razstave najprej pozdravila predsednik Lions kluba Škofja Loka Damjan Mohorič in predsednica 3. cone v 1. regiji Lions zveze Slovenije Karmen Vidmar, ki zelo dobro pozna to akcijo, saj je bila do lani pooblaščenka za Plakat miru. Razstavo je odprl župan občine Škofja Loka Tine Radinja, nagrajence izbranih plakatov iz šestih osnovnih šol pa je predstavil koordinator za Plakat miru v klubu Janez Dolenc, ki jim je tudi podelil nagrade.

Na letošnjem natečaju v Škofji Loki je sodelovalo 74 učenk in učencev iz šestih osnovnih šol. Komisija v sestavi Alenka Dolenc, Miha Sarnavsky in Ema Nunar je za nadaljnje tekmovanje izbrala likovna dela naslednjih učenk:

  • OŠ Škofja Loka-Mesto (mentorica Maja Reven) – učenka Ajda Jezeršek
  • OŠ Ivana Groharja (Petra Primc Marko) – učenka Tia Marijan
  • OŠ Cvetka Golarja (Vanja Jordanov) – učenka Lara Kavčič
  • OŠ Železniki (Polona Kovač) – učenka Lara Benedik
  • OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas (Tina Marovt) – učenka Enja Mlakar
  • OŠ Poljane (Mihaela Žakelj Ogrin) – učenka Nadja Trobec

V kulturnem programu so sodelovale učenke iz OŠ Ivana Groharja pod vodstvom Petre Primc Marko.

Lions klub Škofja Loka se za sodelovanje pri projektu Plakat miru na lokalni ravni zahvaljuje Občini Škofja Loka, Zavodu 973 in Sokolskemu domu, ki vsako leto omogočijo odprtje razstave.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox