Vsako leto Lions klubi s celega sveta sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. V tem projektu z velikim veseljem in z veliko energije sodeluje tudi Lions klub Zemono, ki je v sodelovanju z osnovnimi šolami pripravil zaključno prireditev na Osnovni šoli Danila Lokarja.

Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Svoja razmišljanja otroci s pomočjo mentorjev z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, likovna dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju Lions klubov, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju. Izmed vseh del, ki se zberejo na koncu na mednarodnem nivoju natečaja, je izbranih 24 del, ki predstavljajo delo več kot 400.000 otrok iz vsega sveta.

Letošnji 36. natečaj (na svetovnem nivoju) nosi ime Dear to Dream – Upajmo si sanjati. K povabilu so se iz lokalnega okolja odzvale naslednje osnovne šole: OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, OŠ Šturje Ajdovščina, OŠ Draga Bajca Vipava, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje in Cirius Vipava. Zaključno prireditev pa so pripravili na OŠ Danila Lokarja, v sredo 15. novembra 2023.

“Veseli me, da se šole vsako leto odzovejo povabilu k sodelovanju na likovnem natečaju. Brez njihove prizadevnosti in spodbujanja otrok k razmišljanju o izbrani temi, ta projekt ne bi bil mogoč. Hvala tudi vsem, ki ste prišli na zaključno prireditev in s svojo prisotnostjo izkazali spoštovanje sodelujočim otrokom in njihovim mentoricam. Še naprej si bomo v Lions klubu Zemono prizadevali ustvarjati boljši svet za vse,” je ob tem dejala Maja Lulik, predsednica Lions kluba Zemono.

Program so glasbeno obogatili člani instrumentalne skupine CIRUS Vipava ter violinistki glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Večer je zaključila priložnostna dramska skupina otrok iz PŠ Lokavec. Letošnja nagrajenca, ki sta se s svojimi deli uvrstila tudi na državni izbor, sta Benjamin Ličer in Maja Bukvič Žgur. Priznanja za razstavljena dela so prejeli: Matevž Kompara, Metka Bizjak, Gabrijela Frančeškin, Ema Kete, Januš Marolt in Amina Krasniqi. Razstavo del si lahko v avli OŠ Danila Lokarja ogledate v mesecu novembru.

Medtem, ko premagujemo nove izzive, ki nam jih prinese vsakdan, ostanimo pozitivni in upajmo si sanjati, še dodajajo v Lions klubu Zemono. * Fotografija: OŠ Danila Lokarja Ajdovščina *Vir: Mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« tudi v Ajdovščini (lokalne-ajdovscina.si)

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox