Slovenski Lionsi bomo letošnji 14. november – svetovni dan sladkorne bolezni obeležili na prav poseben način. Ambasador Lions diabetes menija z Michelinovo zvezdico nagrajeni chef Uroš Štefelin je pripravil nekaj predlogov za Lions-zdrave malice, ki jih pripravimo vnaprej in zapakiramo za v službo. Zdravo in enostavno!
- fregola ali katerakoli testenina s svežimi narezanimi jabolki in hrenom, listnata solata s svežim naribanim korenjem in z zeleno, marinirana (s timijanom, paradižnikovo omako in gorčico), pečena piščančja prsa
- krompirjeva solata s čebulo, proseno kašo in hruško (sveža, narezana na rezine), začinjena z jabolčnim kisom, gorčico, s sončničnim oljem, soljo, poprom, listnata solata z jabolčnim kisom in lanenim oljem, posuta z mletimi orehi in jajci
- pečene bučke in melancani, sušen paradižnik, mladi sir, česen, bazilika, kocke pečene polente z zelišči, naribani zorjeni sir
- fižolova solata s čebulo in z bučnim oljem, radič s prelivom (jabolčni kis, oljčno olje, nasekljani česen) in z redkvico, pečeni, na rezance narezani goveji rozbif
- solata črne leče z bučnim oljem, jabolčnim kisom in drobljenimi lešniki, pečena in marinirana cvetača, zelena in špinača
- trofie (testenine) s hladno paradižnikovo omako, z grahom, s korenjem, listnata solata z oljčnim oljem in limono ter s hrustljavim pršutom in šalotko
- rumeni stročji fižol s česnom in peteršiljem, krompirjeva solata s kisom, oljem, soljo in poprom, pečeni lignji in paradižnik češnjevec