Članice LK Maribor Zarja so bile v soboto, 28.10. in nedeljo, 29.10.2023 gostiteljice ženskega Lions kluba Korzo iz Rijeke (HR), pobratenega oz. »posestrenega« kluba. Prišlo je 17 njihovih članic, ki so jih že poznale s slovesnega pobratenja na Rijeki. Prisrčen sprejem je takoj prispeval k odličnemu vzdušju in medsebojnemu navdušenju. Z gostjami so nato krenile na krajši ogled Maribora. Vodička je na duhovit, zanimiv in humoren način predstavila mesto in njegovo zgodovino. Celo domačinke, so marsikaj slišale in videle prvič, gostje pa so bile več kot navdušene nad lepoto in urejenostjo našega mesta.

Poznopopoldanskemu in večernemu druženju so se nam pridružili guvernerka mag. Breda Pečovnik, Jurij Šarman, pooblaščenec za mednarodno sodelovanje in Zdene Podlesnik, koordinator projekta Donirana hrana. Guvernerka je v kratkem nagovoru izpostavila nujnost čezmejnega sodelovanja med Lions klubi. Zdene Podlesnik pa je predstavil projekt Donirana hrana. Na Hrvaškem te aktivnosti Lions klubi še ne poznajo, so pa zainteresirani za zagon projekta tudi pri njih. V nadaljevanju je sledilo prijetno druženje.

Po za uro daljši noči, so krenile na Pohorje. Po krajšem sprehodu pa se pogrele ob kavi ali čaju. Predsednica Mirjana je pred slovesom poskrbela za še eno presenečenje. Vsaki gostji je podarila majhen spominek.

Gostje iz Rijeke niso mogle skriti navdušenja nad prisrčnim sprejemom, bogatim dobrodelnim delovanjem pobratenega kluba in spontanosti. Povedale so, da česa podobnega še niso doživele. Razveselile so Zarje s prijaznim povabilom na spomladansko druženje pri njih, na otoku Krk.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox