V torek, 24. oktobra 2023, so se Zarje odpravile na obisk gradu Seggau pri Lipnici v Avstriji. Grad Seggau je vpet v slikovito lepoto južne Štajerske, viden od daleč na gozdnatem griču nad okrožnim mestom Leibnitz. V svoji skoraj 1000-letni zgodovini je večkrat spreminjal podobo, obliko in funkcijo ter prerasel v priljubljeno počitniško destinacijo in največji seminarski in kongresni center na južnem Štajerskem.

Na naše prijetno presenečenje so jih pri vhodu pričakali in pozdravili predstavniki Lions kluba Lipnica (pobrateni klub z LK Maribor). Prijazno so jih povabili, da jih pred povratkom domov obiščejo in se pridružijo njihovem druženju na sedežu kluba.

Po vodenem ogledu gradu so obiskali vinsko klet in degustirali nekaj njihovih vin. Sledila je večerja, kjer so Zarje izvedle tudi redno torkovo zasedanje. Po večerji pa so, kot obljubljeno, obiskale Lions klub Lipnica, kjer so se po pozdravnih govorih njihovega predsednika, predsednika LK Maribor in naše predsednice še prijetno družili.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox