Fondacija LCIF (Lions Clubs International Foundation) je ključno orodje naše Lions organizacije pri uresničevanju našega gesla- Služimo.

LCIF zbira sredstva in izvaja humanitarne projekte po vsem svetu. LCIF financira projekte na področju slepote in slabovidnosti, zdravstvene oskrbe, izobraževanja, okolja, pomoči v nesrečah ter drugih humanitarnih dejavnosti, s ciljem izboljšati življenja ljudi in skupnosti.

Vloga pooblaščenca za fondacijo LCIF je usmerjena v zbiranje finančnih sredstev za LCIF in spodbujanje članov naše organizacije, da prispevajo k fundaciji V zadnjih letih smo kar nekajkrat bili deležni podpore našim aktivnostim preko LCIF: Kar trikrat smo prejeli pomoč ob poplavah, ob epidemiji Covid, pomoči beguncem ob begunski krizi, pomagali so nam pri projektu Ljudske kuhinje in Zgodnje obravnave slepih in slabovidnih otrok.

Kot poverjenik LCIF vam lahko pomagam z informacijam o delu LCIF in njenih projektih ter pomagam pri iskanju priložnosti za sodelovanje in prispevanje k projektom fundacije. Lahko vam pomagam pri pripravi vlog za financiranje projektov s strani LCIF. Prav tako pri načrtovanju in izvajanju projektov, ki so v skladu s cilji fundacije.

Zaradi povezav z drugimi poverjeniki v sosednjih distriktih in LCIF lahko precej prispevam k usklajevanju prizadevanj na področju zbiranja sredstev in izvajanja tudi prekomejnih oziroma mednarodnih projektov.

V kolikor imate v načrtu aktivnost, ki jo lahko podpre tudi LCIF, oziroma razmišljate o tem, me prosim kontaktirajte in z veseljem vas lahko obiščem in se pogovorimo o možnostih in priložnostih, ki jih ponuja LCIF.

Več informacij: LCIF Mission | Lions Clubs International

Aleš Lipnik, Pooblaščenec za fondacijo LCIF 23-24

Foto: Predstavitve posledic poplav v Sloveniji na izobraževanju za pooblaščence LCIF IV področja v Bologni, septembra 2023.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox