16. oktober Svetovni dan hrane in projekt Lions Slovenija – Donirana hrana

Letos poteka že 43. Svetovni dan hrane, tokrat pod sloganom »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.«.

Pri izpolnjevanju našega osnovnega poslanstva POMAGAMO se srečujemo z mnogimi stiskami ljudi. Žal ugotavljamo, da se veliko število ljudi, ki potrebujejo pomoč v obliki hrane ne zmanjšuje. Hkrati ugotavljamo, da se dnevno veliko hrane zavrže še v času, ko je ta hrana neoporečna in primerna za zaužitje ter lahko mnogim izboljšala možnosti prehranjevanja.

Zato smo se v Zvezi Lions klubov Slovenije in posameznih Lions klubih odločili za projekt Viški hrane, ki smo ga kasneje preimenovali v projekt Donirana hrana.

Namen projekta Donirana hrana je zbrati neoporečno hrano in jo brezplačno predati tistim, ki jo potrebujejo. Projekt ima poleg osnovnega cilja, pomagati posameznikom pri njihovem prehranjevanju še veliko drugih pozitivnih učinkov. Zmanjšuje se količina zavržene hrane, povezuje prostovoljce in različne humanitarne organizacije, omogoča dodatne zaposlitve delavcev preko sistema javnih del, koristi donatorjem pri njihovih marketinških aktivnostih, ozavešča lokalne skupnosti in jih aktivira, pozitivno vpliva na odnos do hrane.

Projekt uspešno vodi Pooblaščenec za Donirano Hrano, Zdenko Podlesnik

Foto vir: Delo.si

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox