Prvi september 2023 je dan, ki bo za vedno ostal v spominu članicam novoustanovljenega Lions klub Goriška. Potekal je  v prostorih restavracije Eda centra. Udeležilo se ga je udeležilo kar nekaj Lions prijateljev.  Med njimi guvernerka Breda Pečovnik, PDG Lorena Hus, PDG Nadja Pahor Bizjak, PDG Radovan Pušnar, VDG II Vlado Gobec, conski predsedniki Andrej Kren, Barbara Čepirlo in Karmen Vidmar, predsednica LEO zveze Nina Bizjak, in predsedniki in člani klubov iz lokalnega okolja, ki so članicam čestitali ob ustanovitvi kluba, zaželeli srečno na novi poti ter izročili priložnostna darila. Manjkalo ni niti koristnih nasvetov za nadaljnjo vodenje in uspešno delo kluba.

Lions klub Goriška je nastal v želji po spodbujanju in krepitvi sporazumevanja med ljudmi, po ponujanju pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo in ustvarjanju boljšega jutri – že danes. Članice Lions kluba Goriška povezuje želja po skupnem delovanju v korist skupnosti in posameznikom, ki pomoč potrebujejo.

Ustanovitveni večer je bil dobrodelno obarvan. Sredstva, zbrana na dobrodelnem srečelovu, kjer so se sodelujoči potegovali za umetnino priznane slikarke Nine Zuljan, košarico lokalnih dobrot, skrivnostno škatlo presenečenja in sončna očala, ki jih je darovala lokalna optika, bodo namenjena pomoči potrebni gospe iz Goriške regije, ki se je znašla v hudi finančni stiski zaradi posledic lokalnega neurja.

Posebna zahvala gre obema mentorjema, PDG Nadji Pahor Bizjak in PDG Radovanu Pušnarju, ki sta uresničila dolgoletno željo po še enem Lions klubu v naši coni. Hvala tudi distriktu 129, ki je prevzel botrstvo nad novim klubom.

Zbrane sta poleg predsednice kluba, Ule Marić, z vzpodbudnimi besedami nagovorili tudi guvernerka mag. Breda Pečovnik in PDG, bodoča mednarodna direktorica Lorena Hus. Novim članicam LK Goriška sta zaželeli veliko strpnosti, spodbujanja in motivacije pri načrtovanju novih, uspešnih zgodb dobrodelnosti. Večer sta s svojim glasbenim vložkom popestrila domačina, kantavtor Matija Bolčina in DJ Janko.

Članice novoustanovljenega kluba so skupaj zaprisegle, da bodo spoštovale cilje in etična načela lionizma, ter se aktivno zavzemale, da bodo s svojim delovanjem doprinesle pomemben košček v mozaik dobrodelnosti.

Veselimo se sodelovanja. Srečno in uspešno delo vam želimo.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox